Vil Smit napustio Akademiju: Prihvatam sve posljedice, moj čin zasijenio samu ceremoniju
Foto: Reuters

Vil Smit napustio Akademiju: Prihvatam sve posljedice, moj čin zasijenio samu ceremoniju

Glumac Vil Smit napustio je američku Akademiju filmskih umjetnosti i nauka nakon što je na dodjeli Oskara ošamario komičara Kris Roka, piše" Variety".

"Iznevjerio sam povjerenje Akademije. Ostalima koji su nominovani i pobjednicima sam uskratio priliku da slave i budu proslavljeni zbog svog izvanrednog rada”, stoji u izjavi glumca.

"Napuštam svoje članstvo u Akademiji i prihvatiću sve buduće posljedice koje će Odbor smatrati prikladnim”, dodao je, priznajući da je njegov čin zasijenio samu Akademijinu dodjelu nagrada.

"Lista onih koje sam povredio je duga i uključuje Krisa, njegovu porodicu, mnoge moje drage prijatelje, sve prisutne i svjetsku publiku kod kuće”, napisao je Smit.

On je na 94. dodjeli Oskara ošamario komičara Roka, voditelja ceremonije, nakon što se našalio na račun njegove supruge Džejda Pinket Smit i toga što ona zbog alopecije nema kosu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.