Agencija za nacionalnu bezbjednost: Odgovaraće svi koji lažnim dojavama šire paniku
Agencija za nacionalnu bezbjednost

"Ova dešavanja nisu ništa vanredno u svijetu"

Agencija za nacionalnu bezbjednost: Odgovaraće svi koji lažnim dojavama šire paniku

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) preduzela je i preduzima sve što je potrebno u svjetlu jučerašnjih dešavanja koja se odnose na dojave o postavljanju eksplozivnih naprava na određenim lokacijama u Crnoj Gori.

Saopštili su da situacija poput aktuelne nije ništa što se u Crnoj Gori, ali i širom svijeta inače ne dešava, a čemu smo, kako su kazali, svi svjedoci.

“Na našu sreću, u proteklom periodu nijesmo bili destinacija koja je bila prepoznatljiva po ovakvim ili sličnim dešavanjima. Međutim, ono što želimo poručiti građanima, jeste da i u ovoj ali i sličnim situacijama postoje protokoli, kojih se Agencija u potpunosti pridržava, te sve radnje iz svoje nadležnosti u ovom kontekstu preduzima blagovremeno, shodno procedurama, pravilima i Zakonu”, saopštio je ANB.

Navedeno, kako su pojasnili, podrazumijeva unutrašnje procedure Agencije, komunikaciju sa nadležnim državnim organima u Crnoj Gori, kao i aspekte koji se odnose na međunarodnu saradnju.

“Apsolutno sve što je bilo potrebno i neophodno preduzeti po ovom pitanju, Agencija je preduzela i preduzima. Žalimo što iste ciljeve imaju i adrese sa kojih stižu navedene prijetnje, kao i pojedine adrese u Crnoj Gori kojima je svaka druga riječ koju izgovore patriotizam. I jedni i drugi traže smjenu menadžmenta ANB, pa je više nego očigledno da su i jedni i drugi sinhronizovano nezadovoljni radom Agencije. Jedni koji prijavljuju da su postavili bombe u naše škole, te izazivaju paniku čak i među našom najvažnijom i najvrjednijom populacijom, a drugi koji u javnost takođe plasiraju medijske ‘bombe’ o navodnoj nesposobnosti i rasulu bezbjednosnog sektora”, navodi se u saopštenju ANB-a.

Cilj i jednih i drugih je, kako tvrde, izazivanje nepovjerenja u bezbjednosni sektor, te stvaranje panike i nestabilnosti među građanima Crne Gore.

“Modus operandi koji je itekako poznat Agenciji, a koji je karakterističan tokom vođenja specijalnog rata. Specijalnog rata u kojem i strani faktor i njegovi eksponenti u Crnoj Gori imaju jasne uloge i koordinisano vrše aktivnosti. Moraćemo razočarati i jedne i druge. Učinićemo i činimo sve što je u našoj moći, da jedni odgovaraju za lažno prijavljivanje te terorističke prijetnje koje kao jedan od ciljeva imaju i izazivanje panike, a da drugi odgovaraju  upravo za izazivanje panike i nereda”, saopštio je ANB.

Na rasulu bezbjednosnog sektora, istakli su, “vrijedno rade oni koji na rasulo pozivaju, nadajući se da će laž na kraju postati istina, te da će omogućiti svojim nalogodavcima da preuzmu kontrolu nad Agencijom, a da im zauzvrat, između ostalog, nelegalni poslovi kojima se trenutno jako otežano bave zbog aktivnosti Agencije, teku neometano”.

“I na kraju, ne možemo da ne istaknemo da smo ponosni, što na sve načine sinhronizovano i kontinuirano pokušavaju da nas opstruiraju i jedni i drugi, jer je upravo to pokazatelj da smo na pravom putu i da svoj posao radimo kako treba u interesu građana Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju ANB-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.