Joković: Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu, spremni smo da prihvatimo Rezoluciju UN-a
Vladimir Joković

"Ne prihvatamo da budemo dio Vlade u kojoj su SDP i SD"

Joković: Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu, spremni smo da prihvatimo Rezoluciju UN-a

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković u emisiji "Načisto“ na TV Vijesti, istakao je da ima čestu komunikaciju sa mandatarom Dritanom Abazovićem, kao i da očekuje da će se pitanje manjinske vlade riješiti naredne sedmice.

"Neki politički subjekti, koji treba da daju podršku novoj vladi, sada možda drugačije gledaju na proces njenog formiranja i da traže prostor kako bi dobili više od buduće vlade. Mislim da je došlo do zastoja i malih odlaganja u procesu formiranja vlade i izbog dešavanja na globalnom nivou, a u velikoj mjeri su uticali i lokalni izbori u Beranama i Ulcinju“, kazao je Joković.

Poručio je da ne bi bio u vladi u kojoj budu SDP i SD.

Upitan o dešavanjima u Ukrajini, kazao je da je Rusija izvršila agresiju na tu zemlju.

"Poštujemo ruski narod, kulturu, sportiste, tradiciju i istoriju. Ne slažemo se sa ovim što je Rusija napravila u Ukrajini. Rusija je izvršila agresiju na Ukrajinu… Spremni smo da prihvatimo i rezoluciju UN-a…", naglasio je on.

Istakao je da je sasvim sigurno da on neće biti predsjednik Skupštine Crne Gore.

Upitan zašto SNP u prvi plan stavlja Temeljni ugovor ako žele nacionalno pomirenje i rješenje suštinskih pitanja, Joković je odgovorio da žele da se konačno riješi pitanje SPC u Crnoj Gori.

"Zakon o slobodi vjeroispovijesti je destabilizovao Crnu Goru. Želimo da se potpiše Temeljni ugovor i da se konačno to pitanje riješi u Crnoj Gori. Mandatar sa tim nema problema, crkva se bavi svojim, država svojim poslovima", istakao je on.

Komentarišući izjavu mitropolita Joanikija "da je Crna Gora mala Ukrajina", Joković je rekao:

"Mitropolit Joanikije je ograničen na vjerska dešavanja i sa te strane to gleda. Mislim da se ta izjava odnosila na dešavanja u crkvi kad se od ruske pravoslavne crkve odvojio dio i proglašen ukrajinskom pravoslavnom crkvom. Mislim da je mitropolit u tom dijelu mislio, a ne na agresiju na Crnu Goru....".

Joković je dodao da žali za svim što se dešava u Ukrajini i da rat konačno prestane..

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.