Bajden: Postoje naznake da se Putin samoizoluje i kažnjava svoje savjetnike
Džozef Bajden

Bajden: Postoje naznake da se Putin samoizoluje i kažnjava svoje savjetnike

Američki predsjednik Džo Bajden rekao je da postoje indicije da se ruski predsjednik Vladimir Putin samoizoluje i da kažnjava neke od svojih savjetnika, ali je dodao da SAD nemaju mnogo čvrstih dokaza da to sa sigurnošću kažu.

Na pitanje novinara CNN-a koliko su njegovi savjetnici loše informisani o ruskom predsjedniku, Bajden je odgovorio:

"To je otvoreno pitanje. Ima dosta nagađanja, ali čini se da — ne kažem ovo sa sigurnošću — izgleda da se samoizoluje i da postoje neke indicije da je, hm, otpustio ili stavio u kućni pritvor neke od svojih savjetnika.“

"Ali ne želim da ulažem previše u to u ovom trenutku, jer nemamo toliko čvrstih dokaza“, dodao je on.

Zvaničnici američke vlade izrazili su ove nedelje povjerenje u obavještajnu procjenu koja ukazuje na to da su vojni savjetnici zaveli Putina u pogledu uspjeha ruske vojske u Ukrajini, u ratu koji traje već više od mjesec dana.

Bajden je takođe napomenuo da je "skeptičan“ da će Putin povući sve svoje snage iz okoline Kijeva.

"Za sada nema jasnih dokaza da on povlači sve svoje snage iz Kijeva. Takođe postoje dokazi da on pojačava svoje trupe dole u ​​oblasti Donbasa. U zavisnosti od vašeg pogleda na Putina, ja sam malo skeptičan", poručio je Bajden.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.