Sinoć organizovan protest ispred MUP-a i ANB-a zbog prijetnji Zekoviću: Spava li ruka pravde?
Foto: Portal Analitika

Sinoć organizovan protest ispred MUP-a i ANB-a zbog prijetnji Zekoviću: Spava li ruka pravde?

Grapa građana okupila se sinoć preko puta zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) u znak podrške građanskom aktivisti Aleksandru Saši Zekoviću nakon prijetnji koje mu je uputio ruski građanin, koji je do skoro boravio u Crnoj Gori, Vladislav Pozdnjakov. Poruka okupljenih bila je “Svi smo mi Saša Zeković” i “Crna Goro budi se”.

Pozdnjakov je poručio Zekoviću da je, zbog objava o njemu, “sam sebi potpisao kaznu”. Zeković je nakon toga rekao da “plaši za svoju bezbjednost”, kao i da je ” njegov život sada u rukama direktora Uprave policije” Zorana Brđanina.

Građani su istakli i transparente kojima su se obratili potpredsjedniku Vlade i koordinatoru bezbjednosnih službi Dritanu Abazoviću na kojima piše – “Dritane nismo relaksirani”, “Spava li ruka pravde?”

Takođe, na transparentima je bila poruku i za ambasadorku Velike Britanije u Crnoj Gori, Karen Medoks.

“Medoks, shvati ovo zdravo za gotovo”, piše na transparentu.

Nakon protesta kod MUP-a, građani su se okupili i ispred zgrade ANB-a gdje su uputili iste poruke.

Ispred ANB-a došao je i sam Zeković koji se okupljenima zahvalio na podršci.

“Branimo pravo na slobodu i trajanje! Podrška Saši Zekoviću”, navela je bivša liderka Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić u objavi na Facebook-u sa skupa podrške.

Na društvenim mrežama ranije je najavljeno da će biti organizovana protestna šetnja od restorana Maša, preko puta MUP-a, do zgrade Agencije za nacionalnu bezbjednost.

“Stop ruskim agentima i prijetnjama Crnogorcima”, poručili su u objavi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.