Filipović: Zbog prijetnji Podznjakova, da daju ostavke Abazović, Brđanin, Vukšić i Sekulović
Skala radio

Filipović: Zbog prijetnji Podznjakova, da daju ostavke Abazović, Brđanin, Vukšić i Sekulović

Ukoliko se saznanja medija o tome da je Vladislav Pozdnjakov uputio prijetnju da će TQ plaza u Budvi letjeti u vazduh ispostavi tačnom, treba bez odlaganja zahtijevati ostavke kompletnog rukovodstva bezbjednosnih struktura u Crnoj Gori. Koordinatora bezbjednosnih službi Dritana Abazovića, ministra Sergeja Sekulovića, direktora policije Zorana Brđanina i šefa ANB-a Dejana Vukšića, smatra analitičar CdM Ljubomir Filipović.

<<<Prijetnju da će TQ Plaza odletjeti u vazduh poslao Vladislav Podznjakov<<<

Boravak ruskog ekstremiste u Crnoj Gori nije nikome predstavljao važnu vijest, niti je iko od bezbjednosnih službi reagovao jer vjerovatno nije ništa znao o tome, sve dok kanadski novinar Majkl Kolborn nije u sklopu svojeg praćenja ovog ekstremiste nije otkrio da se čovjek nalazi u Podgorici.

<<<Istraživači iz Crne Gore moraju otkriti šta opasni ruski ekstremista radi u Podgorici<<<

Nakon pisanja CdM-a o tome, i intervjua koji sam uradio sa Kolbornom, nakon kojeg je uslijedila krivična prijave Aleksandra Saše Zekovića, od policije je odgovoreno da je Pozdnjakov napustio Crnu Goru još početkom februara, ocijenio je Filipović. 

"Kako objave na njegovim Telegram kanalima govore da je čovjek boravio u Crnoj Gori i nakon početka februara, a i nakon što sam iz nekoliko izvora dobio informaciju da je policija znala da je Pozdnjakov u Crnoj Gori, privela ga i savjetovala mu da napusti zemlju, postavlja se pitanje da li je neko i ko Pozdnjakovu omogućio nezakonit boravak, ko mu je bio domaćin i ko sada sve to pokušava da zataška. Javnost Crne Gore ima pravo da zna odgovore na ova pitanja", ističe on. 

Podvukao je da je ovo ogroman bezbjednosni skandal, i ako javnost ne bude uskoro imala odgovore na ovo, postavlja se pitanje koliko je bezbjedno živjeti i raditi u zemlji sa ovako izbušenim bezbjednosnim sektorom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.