Mugoša: Nisu prijavljene nepravilnostima na lokalnim izborima
Nikola Mugoša

Mugoša: Nisu prijavljene nepravilnostima na lokalnim izborima

Predsjednik Državne izborne komisije (DIK) Nikola Mugoša saopštio je za Portal RTCG kako očekuje da organi za sprovođenje izbora preduzmu sve zakonom propisane radnje da bi u definisanim rokovima izborni postupak bio i formalno okončan utvrđivanjem konačnih rezultata izbora.

Mugoša nam je rekao da na izborima za izbor odbornika u skupštinama opština Berane i Ulcinj, Državnoj izbornoj komisiji nisu do sada prijavljene nepravilnosti.

"U komunikaciji sa predsjednicima opštinskih izbornih komisija iz pomenutih opština informisan sam da je samo u Beranama uložen jedan prigovor i to tokom izbornog dana, od strane lica koje se žalilo da je prilikom identifikacije od njega traženo da ukloni masku. Osim toga, do ovog trenutka nije podnijet nijedan drugi prigovor" istakao je Mugoša.

On je objasnio da se saglasno Zakonu o izboru odbornika i poslanika prigovori na rad biračkih odbora podnose opštinskim izbornim komisijama u roku od 72 časa od propusta ili radnje biračkog odbora.

"Poslije toga, Opštinska izborna komisija ima rok od 24 sata da odluči, nakon čega se podnosilac prigovora može obratiti Državnoj izbornoj komsiji, i u konačnom Ustavnom sudu. Očekujem da organi za sprovođenje izbora preduzmu sve zakonom propisane radnje kako bi u definisanim rokovima izborni postupak bio i formalno okončan utvrđivanjem konačnih rezultata izbora", zaključio je Mugoša. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.