Foto: Reuters

"Sokoli" pobijedili "Helene": Crna Gora u režiji Erakovića i Osmajića srušila Grčku

Fudbaleri Crne Gore, u generalnoj probi pred takmičenje u B diviziji Lige nacija i duele sa selekcijama Bosne i Hercegovine, Rumunije i Finske, pobijedili su Grčku u Podgorici sa 1:0, a gol odluke je postigao Milutin Osmajić, na asistenciju Novice Erakovića.

Izabranici Miodraga Radulovića uspjeli su da zatvore sve prilaze svom golu, dobili su bitku na sredini terena. Za tridesetak minuta igre, Crna Gora je stvorila tri dobre prilike.

Milutin Osmajić se u situaciji kada se našao oči o oči sa golmanom Grčke, spetljao, pa je lopta otišla preko gola. Nešto kasnije, mladi Nikola Krstović, koji je dobio priliku da debituje u seniorskom pogonu, uspio je da zbuni golmana Vlahodimosa, pa je iskosa sa desne strane pogodio stativu u situaciji kada su svi, pa i golman Grčke, očekivali centaršut.

Par minuta kasnije, slobodan udarac je sa dvadesetak metara izveo Stevan Jovetić, ali je Vlahodimos uspio da izbaci loptu u korner. Do kraja prvog poluvremena, uz mnogo prekršaja, uz mnogo sjeckanja igre, nije bilo uzbuđenja – 0:0.

Početkom drugog poluvremena, Jovetić je napustio teren, a umjesto njega, u igru je ušao mladi momak iz Sutjeske, Novica Eraković. U 60. minutu, Eraković je sjajno asistirao bivšem saigraču Milutinu Osmajiću koji je pogodio za 1:0. Podsjećanja radi, pomenuti tandem je sličnu akciju izveo i protiv Jermenije, ali je Osmajić promašio zicer za izjednačenje. Ovoga puta je mirno dobio duel, jedan na jedan.

Do kraja utakmice, Grčka je krenula ofanzivnije ka golu Crne Gore, ali su izabranici Miodraga Radulovića kontrolisali dešavanja na sredini terena, držali su loptu u posjedu, nisu dozvoljavali rivalu da priprijeti golmanu Milanu Mijatoviću. Ipak, u samoj završnici Grčka je imala kolosalnu priliku da stigne do izjednačenja posle prekida, ali je na radost navijača Crne Gore, defanzivna linije uspjela da otkloni opasnost ispred svog gola.

Miodrag Radulović je tokom utakmica protiv Jermenije i Grčke stekao uvid u mogućnosti velikog broja igrača, pa se sada sa nestrpljenjem očekuje takmičenje u B diviziji Lige nacija, odnosno dueli protiv Bosne i Hercegovine, Rumunije i Finske.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.