U Kolašinu stabilno stanje, požar iznenadio i avijaciju MUP-a
Mina CG

Helikopterom pomogla i Vojska Crne Gore

U Kolašinu stabilno stanje, požar iznenadio i avijaciju MUP-a

U Kolašinu je trenutno situacija stabilna, ugašeni su požari u selima na desnoj obali Morače, Jasenova, Osreci, Rovačka sela, Međurječje i Cerovica, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Kolašin Željko Darmanović u emisiji "Mreža". On je istakao da je požar ovih razmjera u Kolašinu sve iznenadio.

"Na lijevoj obali Morače imamo aktivan požar iznad sela Bare, požar se primicao jednoj kući ali ekipa je uspjela da to spriječi. Požar se kreće ka nekom potoku i pratićemo ga, trenutno ne prijeti ničemu", kazao je Darmanović.

Požarna sezona kod nas se, kako kaže, računa od 15. juna do 15. oktobra. To je vrijeme kada su pojačani požari na teritoriji Podgorice i primorja.

"Na teritoriji Kolašina nema mjeseca u kojem nijesmo imali požare, nekad većeg nekad manjeg inteziteta, u zavisnosti kakve su vremenske prilike. Ovog marta takve su bile vremenske prilike i pogodovale su da se razviju požari. Od kada sam komandir Službe zaštite i spašavanja u Kolašinu ovakav požar nijesam zabilježio u statistici koju vodim", kazao je Darmanović.

Požar u Kolašinu, kaže, iznenadio je i avijaciju MUP-a.

"Avijacija MUP-a se vjerovatno sprema za taj 15. jun kada kreće požarna sezona", poručio je on.

Naglasio je da je imao veliku pomoć od helikoptera Vojske Crne Gore koji su pomagali na dosta lokacija, tamo gdje ljudska ruka nije mogla da dođe, piše RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.