Mandić i Knežević: Katnić, Čađenović i Pažin da se nađu na optuženičkoj klupi zbog nedjela učinjenih ka DF-u
Foto: Screenshot

"Ono što je radio Đukanović do 30. avgusta, Krivokapić je nastavio"

Mandić i Knežević: Katnić, Čađenović i Pažin da se nađu na optuženičkoj klupi zbog nedjela učinjenih ka DF-u

Jasno je da sjutra u sudnici ne možemo biti i mi i Saša Čađenović, on treba da bude na optuženičkoj klupi sa Zoranom Pažinom i Milivojem Katnićem, poručili su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević na pres konferenciji.

Oni su prezentovali jedan od, kako su kazali, krunskih dokaza, zloupotrebe institucija, prvashodno od Ministarstva pravde SDT u kreiranju i montiranju optužnice i slučaja.

Knežević je podsjetio da je u optužnici prezentovano da je DF zajedno sa pripadnicima GRU-a planirao državni udar 16. oktobra, pa im je, kako je istakao, i to bilo malo pa su dodavali državljane Velike Britanije, SAD, Kipra, Iraka, Slovačke..

"Među njima je bio i Asad koji se 73 puta pominje u optužnici. Ja ovdje imam izjavu njegovog advokata o iskustvima sa tužilaštvom Crne Gore, dominantno sa Katnićem, Čađenovićem i Pažinom koji je tada bio potpredsjednik Vlade. U dokumentu kojeg imam jasno je da je advokat bio pozvan u Podgorici, da je bio pod pritiskom Pažina nagovori klijenta Asada da optuži mene i Mandića",  istakao je on.

Knežević je pročitao i izjavu Asadovog advokata, kada se sastajao sa crnogorskim organima vlasti.

"Učinićemo sve da kreatori ovih montaža odgovaraju pred licem pravde. Nije dovoljno da se pokrene proces protiv tužilaca jer njima treba da se sudi, a sve drugo ćemo smatrati kao nastavak montiranog procesa", istakao je Knežević nakon čitanja izjave advokata.

Istakao je da se išlo toliko daleko da su optuženima slali izjave.

"Ovo je jedan od dokaza zloupotrebe službenog položaja  i crnogorskog pravosuđa u slučaju državni udar. Očekujemo da novi tužilac Vladimir Novović podigne krivične prijave protiv Katnića, Čađenovića i Pažina", dodao je on.

Mandić je istakao da je viđeno koliko je patnje nanijeto njima ali i državljanima Srbije tokom ovih lažnih suđenja.

"Lažna suđenja su opasna, a akciju su sprovodili Pažin, Katnić i Čađenović. Glavno naređene je stiglo od Đukanovića i mi bismo pobijedili da nije bilo lažnog državnog udara, da tada narod nije preplašen. Nama je važno da dođemo do pravde. Ono što je radio Milo Đukanović, to je nakon 30, avgusta nastavio i Krivokapić", poručio je Mandić.

Sa  izborom novog tužilaštva, glavnog tužioca i Tužilačkog savjeta mi očekujemo pravdu i da se odgovara za nedjela koja su učinjena prema DF-u

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.