Zatvorena birališta, u Beranama glasalo 59,33% birača, u Ulcinju 52,19%
Foto: RTCG

Do 19 časova

Zatvorena birališta, u Beranama glasalo 59,33% birača, u Ulcinju 52,19%

Građani Ulcinja i Berana biraju danas svoje predstavnike u lokalnim parlamentima. Pravo glasa u ove dvije opštine ima oko 37,3 hiljada građana. Birališta su otvorena u sedam sati, a glasalo se do 20 časova. Demokratska Crna Gora saopštava da je pravo glasa u Ulcinju do 19 sati ostvarilo 52,19 %, ili 10642 birača, a u Beranama 59,33 % ili 13934 birača.

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Ulcinj Vladimir Filipović kazao je za TVCG da su se prijave nepravilnosti uglavnom odnosile na javno glasanje i fotografisanje glasačkih listića i lista.

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Berane Vladimir Obradović kazao je za Dnevnik TVCG da je izlaznost u tom gradu niža u odnosu na parlamentarne izbore, u avgustu 2020. Prve rezultate, kako je naveo, očekuju se nakon ponoći.

17:43  OIK: Do 17h glasalo 42,8% birača u Ul, u Beranama 51,6%

Na lokalnim izborima u Ulcinju do 17 sati glasalo je 42,8 odsto građana.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Ulcinja Vlado Filipovć rekao je agenciji MINA da izborni dan protiče mirno u skladu sa pravilima,prenosi RTCG.

Na lokalnim izborima u Beranama do 17 sati glasalo je 51,63 odsto građana.

Članica Opštine izborne komisije Jadranka Tmušić kazala je agenciji MINA da su dobili jedan prigovor.

15:27 - OIK: U Beranama glasalo 44,75% građana

Prema podacima Opštinske izborne komisije u Beranama do 15 sati pravo glasa iskoristilo je 44,75 odsto građana.

14:26 - Do 14 sati glasalo  9.406  Beranaca i 5.788 Ulcinjana

Prema podacima Demokrata u Beranama je glasalo  9. 406    građana, odnosno 40.5 odsto od ukupnog broja upisanih birača. 

U Ulcinju je izašlo 5788  birača, odnosno njih  28,38 odsto.

11:25 - Demokrate: Izlaznost do 11 sati...

Demokratska Crna Gora saopštila je da je do 11 sati u Beranama glasalo 17,27 odsto ili 4.057 birača, a u Ulcinju 10,42 odsto, odnosno 2.124 birača.

10:05 - Bez nepravilnosti u Beranama i Ulcinju

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Berane Vladimir Obradović rekao je da bi oko podneva trebalo da bude veća izlaznosti.

Beranskom OIK-u do deset sati nije prijavljena nijedna nepravilnost, a naredni presjek današnjeg izbornog dana u tom gradu očekuje se oko 12 časova.

Nepravilnosti nijesu zabilježene ni u Ulcinju.

09:32 - Berane: Glasalo 5,1 odsto birača

Na lokalnim izborima u Beranama do devet sati glasalo je 5,1 odsto građana. U odnosu na prošle izbore izlaznost je manja za gotovo 50 odsto, javlja dopisnik TVCG. 

Članica Opštine izborne komisije (OIK) Jadranka Tmušić kazala je agenciji Mina da nije bilo prigovora i da izborni proces protiče u najbolje redu.

09:32 - Berane: Glasalo 5,1 odsto birača

Na lokalnim izborima u Beranama do devet sati glasalo je 5,1 odsto građana. U odnosu na prošle izbore izlaznost je manja za gotovo 50 odsto, javlja dopisnik TVCG. 

Članica Opštine izborne komisije (OIK) Jadranka Tmušić kazala je agenciji Mina da nije bilo prigovora i da izborni proces protiče u najbolje redu.

09:25 - Ulcinj: Glasalo 2,43 odsto birača

Pravo glasa na lokalnim izborima u najjužnijem crnogorskom gradu do devet sati ostvarilo je 2,43 odsto ukupnog broja upisanih birača.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Ulcinja Vlado Filipović rekao je agenciji Mina da je na biračkom mjestu broj 15 jedan građanin glasao javno, ali da je taj listič poništen.

09:03 - Izborni dan u Beranama bez nepravilnosti

Sva biračka mjesta u Beranama otvorena su na vrijeme. Građani pravo glasa mogu ostvariti na 56 biračkih mjesta.

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Berane Vladimir Obradović rekao je da izbori sat teče bez nepravilnosti. Nije bilo nikakvih prigovora na izborne aktivnosti u ovom gradu.

Očekivanja Beranaca su da izbori proteknu u fer atmosferi. 

08:05 - Bez nepravilnosti u Ulcinju

Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Ulcinj Vladimir Filipović rekao je za TVCG da u prvom satu izbornog dana u Ulcinju nije bilo nepravilnosti. 

Čeka se, kako je rekao, potvrda sa još nekoliko biračkih mjesta kako bi mogli da zaključe da je izborni dan u Ulcinju započeo regularno.

Na izborima u Beranama učestvovaće osam izbornih lista.

U izbornoj trci biće koalicija Za budućnost Berana, Demokrate, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Berane sad, Berane ima alternativu, Da za Berane i Crnu Goru i Prava Crna Gora.

Glasačko pravo u Beranama ima 23.535 birača.

U Ulcinju je potvrđeno pet izbornih lista, a glasačko pravo ima 20.392 birača.

Na izborima u tom gradu učestvovaće Albanska koalicija Demokratska unija Albanaca–Demokratski savez u Crnoj Gori, Demokrate, koalicija Za novi početak, Forca i Demokratska partija socijalista i Bošnjačka stranka.

Biračka mjesta biće otvorena od sedam do 20 sati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.