Ilustracija

Maksimović iz NTO saopštila

"S umjerenim optimizmom očekujemo turističku sezonu"

Crna Gora sa umjerenim optimizmom dočekuje predstojeću ljetnju turističku sezonu, kazala je Aleksandra Maksimović iz Nacionalne turističke organizacije.

Dobro je kaže što je nakon dvije godine turizma krenuo putem oporavka. Istraživanja, kako ističe Maksimović, pokazuju da postoji optimizam na visokom nivou kada su u pitanju putovanja u ovoj godini.

Već je, navodi ona, u januaru i februaru zabilježen rast rezervacija i turističkih aranžaman.

“Tako da smo krenuli sa velikim optimiznom”, kazala je Maksimović i dodaje da su istraživanja pokazala i da će turisti ove godine biti spremni da potroše više.

“Generalni optimizam postoji, naravno da je poljuljan zbog ratnih dešavanja, i sada se suočavamo sa novim izazovom. Rat je donio novu neizvjesnost”, navela je Maksimović u emisiji "Dobro jutro Crna Gora".

Potrebno je, kako navodi, Crnu Goru predstaviti kao bezbjednu destinaciju.

“Što se tiče Crne Gore, ima mjesta umjerenom optimizmu. To su informacije koje dobijamo od evropske Komisije za putovanja, čiji smo član, budući da su rezervacija za uskršnje praznije i ljetnju sezonu unutar Evrope još uvijek u porastu. Avio-kompanije i dalje ostaju pri najavljenim letovima za ovu godinu, koji su po brojevima na nivou od prije pandemije”, poručila je Maksimović.

Podsjeća i da su prošle sezone ruski i ukrajinski turisti činili 15,8 odsto ukupnog broja dolazaka dolazaka i 21 odsto kada je u pitanju broj noćenja.

“Kriza će definitivno imati negativan uticaj u kojoj mjeri, teško je prognozirati”, navela je Maksimović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.