Joković: Nikada nismo izdali državu i građane, sigurni smo da smo na pravom putu
Vladimir Joković

SNP postao dio nezaobilaznih političkih dešavanja u Crnoj Gori

Joković: Nikada nismo izdali državu i građane, sigurni smo da smo na pravom putu

Na današnji dan prije 24 godine osnovana je Socijalistička narodna partija Crne Gore. Čestitam našim članovima ovaj značajan datum i iskazujem zadovoljstvo što smo sačuvali sve vrijednosti koje su bile dio naših osnivačkih i programskih načela, poručio je danas Vladimir Joković predsjednik te partije.

"Kao jedna od najstarijih partija u Crnoj Gori, SNP se izborila za svoju osnovnu ideju, koja je ne samo sačuvana, nego je u potpunosti došla do izražaja na izborima održanim 30. avgusta 2020. godine. Valja i danas podsjetiti da su mnogi priželjkivali nestanak naše partije i u tom pravcu nisu birali sredstva. Prošli smo trnovit put, imali i lijepe i teške trenutke, uspone i padove, ali smo sačuvali snagu i vjeru u bolje sjutra i ljepšu budućnost za naše građane", ukazao je Joković.

Zahvaljujući kako navodi časnom i čestitom članstvu, zbog Crne Gore i svih onih koji vjeruju u ideju, postali su nezaobilazan politički faktor bez kojeg se ne mogu donositi krupne državničke odluke.

"Na svakom koraku potvrđivali smo svoju odgovornost i nikada nismo izdali državu i građane. Tridesetog avgusta ostvaren je dio naših političkih ambicija i želja – poslali smo Demokratsku partiju socijalista na margine političke istorije. Međutim, skorašnja dešavanja su pokazala da borba nije završena i da je potrebno nastaviti rad na obezbjeđenju boljeg života i ravnopravnosti naših građana i otvaranju novih radnih mjesta", izričit je Joković.

Kao dio parlamentarne većine formirane nakon 30. avgusta 2020. godine Joković poručuje da su se trudili da stavimo po strani sve različitosti i nesporazume i da krenu u konačan obračun  sa lošim nasleđem bivše vlasti.

Međutim, poručuje da su pozivi na saradnju, toleranciju i međusobno razumijevanje često ostajali bez odjeka.

Danas smo kako naglašava na putu stvaranja evropske, moderne  Crne Gore koja će služiti na ponos građanima i koja će uživati ugled u međunarodnom okruženju.

"Iako smo konstantno pod udarima pojedinih političkih subjekata i iz vlasti i iz opozicije, sigurni smo da smo na pravom putu i da ćemo svojim radom i sa provjerenim kadrovima doprinijeti osnovnim ciljevima evropske Crne Gore, među kojima su najvažniji bolji ekonomski standard građana, jake institucije, vladavina prava, odblokiranje procesa evropskih integracija, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, održavanje popisa stanovništva, itd. Sve što radimo, radimo zbog budućnosti naše djece. Upravo zbog mladih generacija koje želimo da zadržimo u Crnoj Gori i obezbijedimo im život dostojan čovjeka, spremni smo na svaku žrtvu i davanje punog doprinosa ostvarenju svih potencijala našeg društva. Idemo dalje, čestitam još jednom članovima SNP-a 24 godine od osnivanja i pozivam ih na još čvršće jedinstvo i zajedništvo. Nastavljamo da radimo za dobro Crne Gore i njenih građana", zaključio je Joković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.