Cijene piletine će rasti od 10 do 20 odsto, junetina i teletina u stagnaciji
Ilustracija

Cijene piletine će rasti od 10 do 20 odsto, junetina i teletina u stagnaciji

U prethodna dva do tri mjeseca zabilježen je interval poskupljenja goveđeg i junećeg mesa između 30 i 30 odsto, ali se taj ras zaustavio, rekao je u Bojama jutra Hilmija Franca.

Navodi da se taj rast zaustavio i da ne očekuju veće oscilacije.

“Što se tiče pilećeg i svinjskog mesa, u ovom trenutku još nije cijena došlo do većeg povećanja. Pileće meso je između 2,50 eura i 2,60 a pileći file između 4,50 eura i 4,90 eura i mislim da ta cijena nije zabrinjavajuća. Očekujemo da će između 10 i 20 odsto piletina poskupiti, prema informacijama od dobavljača iz Evropske unije. Ove cijene važe za svježe meso, a cijene junetine i teletine trenutno su u stagnaciji”, kazao je Franca.

Kada je riječ o zamrznutom mesu, kaže da je tačno da je cijena porasla između 40 i 60 odsto.

“Mi smo u regionu imali najmanje cijene mesa”, naveo je Franca.

Ističe da je došlo do radikalnog povećanja svinjskog mesa u zadnjih 15 dana.

“Ta vrsta mesa je bila između 2 i 2,5 eura, a u ovom trenutku se ta cijena vrti oko četiri eura”, rekao je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.