EU povećava broj policajaca na Kosovu
Ilustracija

Mjere predostrožnosti

EU povećava broj policajaca na Kosovu

Iz misije Evropska unija na Kosovu su jaivli da će zbog rata u Ukrajini povećati broj svojih policijskih pripadnika na Kosovu.

Rezervni sastav od 92 pripadnika evropskih žandermerijskih snaga iz Portugala, Italije i Francuske će biti privremeno raspoređeni na Kosovu, javili su iz misije EULEX-a.

U okviru policijske misije Evropske unije na Kosovu već boravi 105 policajaca iz Poljske, koji pomažu u održavanju sigurnosti i provedbe zakona.

Sigurnosna struktura na Kosovu je koncipirana tako da kosovske policijske snage čine prvu liniju, druga linija je EULEX, a treću su snage KFOR-a.

"Ruska invazija Ukrajine, promijenila je pogled na sve. Ipak, sigurnosna situacija na Kosovu je sigurna", izjavila je Ioanna Lachana, portparolka EULEX misije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.