U Meksiku ubijen još jedan novinar, osmi od početka godine
Ilustracija

U Meksiku ubijen još jedan novinar, osmi od početka godine

Još jedan novinar ubijen je u Meksiku, saopštile su lokalne vlasti i navele da je riječ o osmom ubistvu novinara od početka 2022. godine.

Novinar Armando Linares ubijen je iz vatrenog oružja u svojoj kući u Zitakuaru, gradu u državi Mičaokan, u planinskoj oblasti zapadno od glavnog grada Meksika.

U ovoj oblasti se bande spore oko prevlasti u ilegalnoj sječi šuma koje se krče i radi širenja proizvodnje avokada.

Linares je osmi novinar koji je ubijen u Meksiku ove godine.

U posljednjih 20 godina u Meksiku je ubijeno najmanje 150 novinara, a bande sve češće ubijaju i policajce koji su im dodijeljeni radi zaštite.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.