Komnenović: Donijeti odluke koje čekaju pola godine, odluka o budžetu najvažnija

Građani nemaju razloga za brigu

Komnenović: Donijeti odluke koje čekaju pola godine, odluka o budžetu najvažnija

Opština Tivat, čekajući izbore, fukcioniše u prinudnoj upravi. Prvi čovjek grada Željko Komnenović očekuje da Odbor povjerenika koji je preuzeo ulogu lokalnog parlamenta u što skorijem roku donese budžet i ostale važne odluke koje su na čekanju od septembra.

Pet je dana od kada je uvedena prinudna upava u opštini Tivat. Komnenović kaže da zbog toga nema mnogo novina u funkcionisanju lokalne samouprave.

"Izvršna vlast nastavlja da radi svoj posao, kao i do sada, a zakonodavnu vlast zbog opozicionog bojkota sjednica Parlamenta od septembra prošle godine zamjenjuje Odbor povjerenika", kazao je Komnenović.

Odbor povjerenika čine predstavnici Vlade i lokalne uprave. Njihov glavni zadatak je, kako objašnjavaju iz resornog ministarstva, da donesu odluke koje zbog neodržavanja sjednice nije usvojio lokalni parlament.

Milijana Jelušić iz Ministarstva javne uprave kaže da Odbor povjerenika preuzima ulogu Skupštine i donosi sve one akte koji su u njenoj nadležnosti, od budžeta, raspolaganja nepokretnom imovinom, utvđivanje opštinskih poreza, imenovanja.

Tivatski parlament nije zasijedao više od pola godine, pa će, kaže Komnenović, Odbor povjerenika imati pune ruke posla u tom gradu, jer je na čekanju donošenje više važnih odluka.

"Odluka o budžetu je najvažnija. Tu postoji nekoliko odluka od ukupno 86, koje smo mi kandidovali u proteklih pola godine koje nijesu donijete, a od važnosti su za funkcionisanje grada od bulevara Tivat - Jaz, regionalnog puta od Radovića do Monte rose", navodi Komnenović.

Prinudna uprava u Titvu funkcionisaće do formiranja nove vlasti nakon izbora 5. juna. To što će potrajati do početka sezone građani i privreda, kako uvjeravaju iz Ministarstva, nemaju razloga za brigu.

"Odbor povjernika upravo postoji da ne bi došlo do većih posljedica po građane i privredu i cjelokupni sistem lokalne samouprave. On je neko iznuđeno rješenje, vanredno dok se ne konstituiše nova skupština, a u skladu sa izbornom voljom građana", kazala je Jelušić.

Uvođenje prinudne uprave prijeti Kotoru i Budvi, ukoliko lokalni parlamenti u tim opštinama uskoro ne održe sjednice, prenosi RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.