Unapređenje bezbjednosti u Luci Bar, strožija kontrola ljudi, robe i vozila u Slobodnoj zoni
Luka Bar

Unapređenje bezbjednosti u Luci Bar, strožija kontrola ljudi, robe i vozila u Slobodnoj zoni

Luka Bar opet je u fokusu zbog sumnjivih duvanskih poslova. U nekoliko navrata posljednjih mjeseci ukradena je veća količina cigareta iz hangara u Luci Bar, a crnogorsko tužilaštvo je pokrenulo izviđaj. Iz Luke Bar su za Portal RTCG kazali da rade na unapređenju sistema bezbjednosti.

Nestanak cigareta iz carinskih skladišta otkriven je nedugo nakon što je crnogorska Vlada preduzela mjere za zabranu skladištenja duvanskih proizvoda u barskoj luci. U međuvremenu, nekoliko osoba je uhapšeno, a okolnosti se još utvrđuju.

Predsjednica Odbora direktora Luke Bar Slađana Perišić saopštila je za Portal RTCG da je u toku nadogradnja sistema od strane Sektora informatike Luke Bar, koji će, kako je objasnila, uvezati Informacioni sistem Uprave prihoda i carina. Novi sistem će, kako je rekla, nadograditi postojeći sistem kontrole ulaska i izlaska lica, robe i vozila u Slobodnoj zoni.

"Izvršena je revizija cjelokupnog osvjetljenja, u toku je revizija Plana zaštite obavezno štićenog objekta koji će nam omogućiti instalaciju sistema tehničke zaštite i podizanja modernog operativnog centra sa ciljem nadogradnje i unapređenja postojećeg", navela je Perišić. 

Ona kaže da je u toku prijem novih zaposlenih u Unutrašnjoj službi zaštite Sektora bezbjednosti, shodno odluci Odbora direktora.

"Preduzimaju se sve mjere shodno Planu za unapređenje sistema bezbjednosti", rekla je Perišić. 

Podsjetimo, Vlada je pokrenula postupak kao dio mjera za sprečavanje šverca cigareta, po kojem je Luka Bar prepoznata još od devedesetih godina prošlog vijeka.

Ranija vlast Demokratske partije socijalista tvrdila je da je u pitanju tranzit cigareta. Šverc se odvijao uglavnom preko Jadrana, prema Italiji, čije je tužilaštvo otvorilo istragu, kojom je bilo obuhvaćeno petnaestak imena iz Crne Gore i Italije, ali je postupak obustavljen, a dio okrivljenih je oslobođen.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.