BP: Za preduzetničke ideje 200 hiljada eura, Bećirović i Suljević  ponovo potpredsjednici
Sajt Opštine Bijelo Polje

BP: Za preduzetničke ideje 200 hiljada eura, Bećirović i Suljević ponovo potpredsjednici

Na 29. sjednici Skupštine opštine, usvojen je predlog predsjednika Petra Smolovića, da se za potpredsjednike Opštine imenuju Ernad Suljević i Nermin Bećirović, navodi se na sajtu Opštine Bijelo Polje.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, je, govoreći o potpredsjednicima, istakao da je prethodnom mandatu imao jako dobru saradnju, te da vjeruje da će oni nastaviti da daju svoj doprinos radu lokalne samouprave i u narednom periodu, navodi se na sajtu Opštine Bijelo Polje. 

Odbornici su predlog odluke usvojili sa 21 glasom za, 4 protiv, dok su 2 odbornika bila uzdržana.

Za preduzetničke ideje u Bijelom Polju Opština izdvaja 200 hiljada eura

Predlozi odluka o raspodjeli sredstva za podršku mladim preduzetnicima i ženskom preduzetništvu dobili su podršku odbornika u lokalnom parlamentu. Odlukom je predviđeno da Opština Bijelo Polje obezbijedi 200 hiljada eura kao podršku preduzetnicima iz Bijelog Polja.

Oduku o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata za mlade preduzetnike u 2022.godini je podržalo 22 odbornika, dok je za odluku o raspodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu u 2022.godini bilo 23 odbornika.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o izmjeni Odluke o dodjeli sredstava za finansiranje organizacija osoba sa invaliditetom koje čine koaliciju „Savez“, kojom je povećan iznos podrške sa 150 na 250 eura, dodaje se na opštinskom sajtu. 

 

Stvoreni uslovi za izgradnju pomoćnog terena u Lješnici

Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Ugovor o zajedničkoj izgradnji fudbalskog terena i pratećih objekata između Fudbalskog saveza Crne Gore i Opštine Bijelo Polje usvojen je sa 21 glasom na današnjoj sjednici, čime su se stvorili uslovi za početak izgradnje pomoćnog terena u Lješnici.

Ovim ugovorom je predviđeno da FSCG obezbijedi sredstva za kupovinu zemljišta u Lješnici i izgradnju pomoćnog terena, dok će Opština Bijelo Polje učestvovati sa 25 posto sredstva neophodnih za realizaciju projekata.

 

Usvojene sve tačke Dnevnog reda

Na 29. sjednici Skupštine opštine usvojeni su izvještaji o radu javnih ustanova i organizacija čiji je osnivač Opština Bijelo Polje, kao i izvještaji o realizaciji akcionih planova.

Današnjoj sjednici je, pored odbornika i predstavnika lokalne samouprave, prisustvovala predstavnica NVO Romi sa sjevera Rozana Božović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.