Program zlatnih pasoša Crne Gore treći na listi
Ilustracija

Po indeksu firme H&P

Program zlatnih pasoša Crne Gore treći na listi

Dok su programi zlatnih pasoša i viza širom svijeta podvrgnuti strogoj kontroli i Evropska unija se sprema da uvede oštrije mjere, Malta, Crna Gora i Austrija su obezbijedile prva mjesta u godišnjem indeksu koje objavljuje firma Henley and Partners (H&P). Oni su rangirali najatraktivnije programe za ekonomsko državljanstvo na svijetu.

Dok su programi zlatnih pasoša i viza širom svijeta podvrgnuti strogoj kontroli i Evropska unija se sprema da uvede oštrije mjere, Malta, Crna Gora i Austrija su obezbijedile prva mjesta u godišnjem indeksu koje objavljuje firma Henley and Partners (H&P). Oni su rangirali najatraktivnije programe za ekonomsko državljanstvo na svijetu i najbolje uslove za sticanje zlatnog pasoša. 

Ovo je sedma godina zaredom kako se Malta pojavljuje na vrhu Indeksa Globalnog programa za državljanstvo, a slijede je još dvije evropske zemlje — Austrija i Crna Gora.

Druge vodeće zemlje koje nude najbolje opcije za državljanstvo po investiciji su Sjeverna Makedonija, Sent Kits i Nevis, Sveta Lucija, Antigva i Barbuda, Grenada, Dominika, Turska, Jordan, Egipat, Vanuatu i Kambodža.

"Smještena na Balkanskom poluostrvu u jugoistočnoj Evropi, Crna Gora je poznata po svojoj veličanstvenoj prirodnoj ljepoti bez premca. Pojavivši se kao suverena država 2006. godine, Crna Gora je članica NATO-a, koristi euro kao valutu i zvanični je kandidat za članstvo u EU", naveli su iz (H&P) u saopštenju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.