Mitropolit Joanikije: Događaji u Ukrajini su posljedica bezbožništva koje se tamo ukorijenilo
Mitropolit Joanikije

"I kod nas ima mnogo svađe, Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina"

Mitropolit Joanikije: Događaji u Ukrajini su posljedica bezbožništva koje se tamo ukorijenilo

Događaji u Ukrajini posledice su bezbožništva koje se tamo ukorijenilo, a Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina, kazao je jutros nakon liturgije u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici mitropolit Joanikije.

Rekao je da su događaji u Ukrajini posljedica bezbožništva koje se tako bilo ukorijenilo.

“Mnogi svjetski mešetari su, naravno, tu gledali svoj interes. Kao što vidite, premnogo je laži. Mi moramo da saosjećamo sa pravoslavnim narodom u Ukrajini, prije svega da se molimo Bogu za taj narod, koji se, nažalost, međusobno zavadio. A to nam ne djeluje nepoznato: i kod nas je mnogo podjela i zavađa. Pa i Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina”, upozorio je Mitropolit Joanikije.

Poručio je da se nada da će se stanje u Ukrajini brzo smiriti.

“Danas je najteže Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi, našoj braći koju predvodi Mitropolit Onufrije. To je kanonska Crkva koja je u jedinstvu sa Moskovskom Patrijaršijom i sa svim drugim Pravoslavnim Crkvama u vaseljeni. Njima je najteže”, rekao je Vladika.

Pozvao je vjerne na prikupljanje pomoći pravoslavnoj braći u Ukrajini, što su oni činili već u toku današnjeg bogosluženja.

“Tamo su duboki korijeni Pravoslavlja. Tamo je veliki oslonac cijelog Pravoslavlja. I svi pravoslavni treba da se mole da dođe do mira u bratskoj Ukrajini”, zaključio je Mitropolit Joanikije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.