Milatović: Zašto Abazović nije glasao za Zakon o akcizama, građanima je dosta političkog ludila koje trpe i meni je
Milatović na press konferenciji

"Ja nisam nadležan, a niko ne pominje bojkot Abazovića"

Milatović: Zašto Abazović nije glasao za Zakon o akcizama, građanima je dosta političkog ludila koje trpe i meni je

Ministar ekonomnskog razvoja Jakov Milatović pozvao je medije da pitaju li je iko ikad postavio pitanje odgovornosti potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića što nije glasao na sjednici Vlade za Zakon o akcizama, ističući da na sjednicu nije došao.

"Sada GP URA proziva nekog za Zakon o akcizama, a njihov lider nije glasao za njega. Građanima je dosta političkog ludila koje trpe, i meni je dosta",  kazao je Milatović na pres konferenciji na kojoj je predstavljen set mjere podrške građanima i privredi.

Na pitanje novinara kako će Vlada postupiti povodom uplovljavanja jahte Romana Abramoviča kod Tivta, koja će od sjutra biti pod sankcijama EU, Milatović je kazao da nije nadležan i da se Lučka kapetanija bavi tim ko uplovljava i isplovljava iz naših voda, ističući da je ona u nadležnosti Ministarstva kapitalnih investicija.

"Što se tiče generalno informisanja Vlade o geopolitičkim reperkucijama, moram sa vama da podijelim tužnu činjenicu da niti ministar spoljnih poslova (Đorđe Radulović), ni potpredsjednik Vlade (Dritan Abazović) unazad skoro dva mjeseca ne prisustvuju sjednicama Vlade. I u kontekstu svih bojkota koji se spominju u Crnoj Gori, od kojih su neki vjerovatno i opravdani, zato što štite izbornu volju građana, i protivustavan puč, niko ne pominje bojkot Abazovića. Tog čovjeka nema, kao ni Radulovića ni Sergeja Sekulovića, u situaciji kada se zemlja nalazi u političkoj, ekonomskoj krizi. Ekonomska kriza je uvezena, politička kriza je izazvana nekim postupcima političkih konstiutuenata u Crnoj Gori. Pozivam medije da pitate te ljude što se ne pojavljuju na sjednice Vlade. Danas sam pročitao stotine naslova o Strahinji Bulajiću i njegovom nesazivanju sjednice Skupštine, je li iko ikad postavio pitanje odgovornosti potptedsjednika Vlade što nije glasao na sjednici Vlade za Zakon o akcizama jer nije došao", poručio je Milatović, prenosi Pobjeda. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.