Abramoviču uvedene sankcije: Ruski oligarh ne može da proda Čelsi
Roman Abramovič

Abramoviču uvedene sankcije: Ruski oligarh ne može da proda Čelsi

Vlasti Ujedinjenog Kraljevstva najavili su uvođenje sanckija protiv sedam osoba iz Rusije, uključujući i Romana Abramoviča.

Abramovičeva imovina biće zamrznuta, a biće mu zabranjeno i poslovanje sa firmama i pojedincima na Ostrvu, a biće mu zabranjeno i putovanje u zemlju.

Naime, nakon početka rata u Ukrajini širom svijeta su ruskim biznismenima i sportistima uvedene sankcije.

Roman Abramovič je tada odlučio da se povuče sa kormila Čelsija, odnosno da klub proda, a sav novac uplati u fond za žrtve rata.

Ipak, sankcije koje su uvedene protiv prvog čovjeka plavaca komplikuju situaciju i njemu sada neće biti omogućeno da proda klub, ali to nije sve.

Takođe, ova odluka povlači i druge konsekvence, pa tako Čelsi neće moći više da prodaje ulaznice za utakmice, tačnije, od sada će samo vlasnici sezonskih karata moći da prisustvuju mečevima "plavaca".

"Imajući u vidu značajan uticaj današnjih sankcija na FK Čelsi i potencijalne efekte svega ovoga, Vlada je ovog jutra izdala dozvolu koja reguliše broj fudbalskih aktivnosgti koje Čelsi može da nastavi. To uključuje i dozvolu klubu da nastavi da igra mečeve, kao i sve ostale aktivnosti, koje će u suštini zaštititi Premijer ligu, šuru fudbalsku piramidu, lojalne navijače i ostale klubove. Ova licenca dozvoljava samo akcije kako bi se obezbijedilo da osobe pogođene sankcijama ne bi bile u stanju da ih zaobilaze. Licenca će biti i dalje redovno i pažljivo razmatrana i nastavićemo da radimo sa fudbalskim vlasima", stoji u saopštenju Vlade Velike Britanije.

Proteklih dana bilo je dosta govora o tome ko bi mogao da kupi akcije Čelsija, ali sada će ta priča svakako biti stopirana.

Jasno je da u dogledno vrijeme, tako nešto mora da se desi, a jedan od onih koji su zainteresovani da postane vlasnik je i britanski milijarder Nik Kendi, navijač "plavaca" još od dječačkih dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.