Zelenski govorio pred donjim domom britanskog parlamenta: Za nas je biti ili ne biti, u ovome ćemo ići do kraja
Foto: Tanjug

Zelenski govorio pred donjim domom britanskog parlamenta: Za nas je biti ili ne biti, u ovome ćemo ići do kraja

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se putem videa donjem domu britanskog parlamenta, rekavši da Ukrajina "neće odustati" od odbrane protiv Rusije.

"Obraćam vam se kao građanin, kao predsjednik takođe velike zemlje sa snom i velikim trudom. Za nas je sada pitanje ‘biti ili ne biti’ – to je Šekspirovsko pitanje. Mogu vam dati konačan odgovor. Definitivno je da – biti. Nećemo odustati i nećemo izgubiti. Borićemo se do kraja na moru, u vazduhu. Nastavićemo da se borimo za našu zemlju, kolika god da je cijena“, istakao je Zelenski, prenosi CNN.

Takođe je izrazio zahvalnost britanskom premijeru Borisu Džonsonu i zamolio parlament da poveća pritisak sankcijama protiv Rusije, kao i da je proglasi terorističkom državom. Takođe je tražio od britanskih poslanika da osiguraju da "ukrajinsko nebo bude bezbjedno“.

Ukrajinski predsjednik je iskoristio priliku i da opiše kako se ruska invazija odvijala u njegovoj zemlji.

"Želio bih da vam govorim i o 13 dana rata. Rata koji mi nismo započeli, i koji mi ne želimo", kazao je Zelenski.

Istakao je da "ne želimo da izgubimo ono što imamo, što je naše, našu zemlju, Ukrajinu".

"Potpuno isto kao što vi nekada niste želeli da izgubite svoju zemlju... I morali ste da se borite za Britaniju", kazao je Zelenski.

Njegov govor pozdravljen je ovacijama u donjem domu britanskog parlamenta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.