Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Đukanović primio bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Iva Josipovića

"Crna Gore će u Hrvatskoj uvjek imati prijatelja i podršku ka evropskim integracijama"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, primio je danas bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Iva Josipovića, koji u Crnoj Gori boravi kao gostujući predavač Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore. U pratnji Josipovića bio je i ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić.

Đukanović je uz zadovoljstvo susretom istakao da ga vežu lijepa sjećanja za period saradnje sa Josipovićem za vrijeme obavljanja funkcije Predsjednika Republike Hrvatske i naglasio da Crna Gora ima odličnu i prijateljsku saradnju i sa aktuelnim najvišim zvaničnicima susjedne zemlje.

Na toj liniji, zahvalio je Republici Hrvatskoj na kontinuiranom prijateljskom odnosu ističući da je za očekivati da i u periodu pred nama Hrvatska bude ključna podrška procesu evropske integracije Crne Gore i Zapadnog Balkana, kao svojevrsni most koji povezuje region sa EU.

Josipović je istakao važnost uloge Đukanovića u reformskim procesima koji su kontinuirano sprovođeni u Crnoj Gori.

Takođe, naglasio je da su promjene tokom niza godina i reformi vidljive na svakom koraku, što svjedoči o kapacitetima Crne Gore za ukupan društveno ekonomski razvoj.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima uz saglasnost da je perspektiva i Crne Gore i Zapadnog Balkana u procesu pristupanja Evropskoj uniji, u čemu će u Republici Hrvatskoj imati pouzdanog partnera i podršku.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.