Završena gradnja trafostanice
Foto: CEDIS

Završena gradnja trafostanice "Velje Brdo"

Radovi na izgradnji milion i 16 hiljada eura vrijedne trafostanice 35/10 kV "Velje Brdo" uspješno su privedeni kraju. Izgrađen je novi objekat trafostanice, ugrađena 35kV i 10kV vazduhom izolovana postrojenja i transformatori (35/10kV 2 x 2,5MVA), sa uklapanjem trafostanice u 35kV mrežu. Radove na izgradnji objekta izvodio je "Eminent" doo Podgorica, sa podugovaračima kompanijama “Eurozox” i “GEOTIN MNE”, saopšteno je danas iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

U CEDIS-u očekuju pokretanje postupka tehničkog pregleda, nakon kojeg će biti moguće preciznije odrediti termin puštanja objekta pod napon. 

"Izgradnjom trafostanice “Velje Brdo” stvoreni su uslovi za poboljšanje kvaliteta u napajanju električnom energijom za oko 1.300 korisnika sa područja: Rogama, Veljeg Brda, Vranjskih Njiva, Miletinih Njiva, Drezge, Radeće, dijela Zagoriča … Takođe, bolje napajanje može očekivati i oko 300 korisnika sa područja Stare Zlatice, Smokovca i Doljana", navodi se u saopštenju. 

VeljeBrdo4

Foto: CEDIS

Infrastrukturna važnost nove trafostanice je posebno  izražena imajući u vidu višegodišnji trend povećanja broja korisnika elektrodistributivne mreže na navedenim područjima, a otvara se i mogućnost za razvoj 10kV mreže i priključenje novih individualnih i stambeno-poslovnih objekata.

"Gradnjom ovog objekta rješava se i problem preopterećenja dugih i nepouzdanih dalekovoda “Danilovgrad” i “Vojni logor”, a formiranje nove napojne tačke je i preduslov za rasterećenje postojeće trafostanice 35/10kV “GORICA-B“. Na primarnoj mreži CEDIS realizuje i projekte izgradnje trafostanice 35/10kV “Duklo”, kao i rekonstrukciju 10kV postrojenja u podgoričkoj TS 35/10kV “Centar”, za koje je planiran iznos od oko 3.3 miliona eura", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.