Manuel Saracin specijalni izaslanik za Zapadni Balkan
Manuel Saracin

Ambasada Njemačke u Crnoj Gori saopštila

Manuel Saracin specijalni izaslanik za Zapadni Balkan

Vlada Savezne Republike Njemačke imenovala je Manuela Saracina za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan, saopšteno je iz Ambasade Njemačke u Crnoj Gori.

Ministarka vanjskih poslova Njemačke Analena Berbok rekla je da je posebno srećna zato što veoma cijeni Saracina i dobro zna koliko je on strastveno posvećen interesima Zapadnog Balkana.

"Stabilnost i evropska perspektiva Zapadnog Balkana, naročito u trenutnoj situaciji, glavni su strateški prioriteti Njemačke. Mi smo kao Savezna vlada stvorili mjesto specijalnog izaslanika kako bismo zajedno sa šest država regiona na veoma ciljani način radili na perspektivama razvoja i kako bismo im pružili najbolju moguću podršku u tekućim reformskim procesima", navela je Berbok.

Saracin će, kako se dodaje u saopštenju, blisko sarađivati sa specijalnim izlaslanikom Evropske Unije za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Kristijanom Šmitom.

"Snažan, stabilan i na miru zasnovan Zapadni Balkan će u Jugoistočnoj Evropi takođe odlučiti o budućnosti EU", zaključila je Berbok.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.