Abramovič prodaje Čelsi, novac ide žrtvama rata u Ukrajini
Roman Abramovič

Abramovič prodaje Čelsi, novac ide žrtvama rata u Ukrajini

Ruski milijarder Roman Abramovič odlučio je da prekine spekulacije oko toga da li će ili neće prodati Čelsi, koje su se aktuelizovale sa izbijanjem krize u Ukrajini. U pisanoj izjavi istakao je da je odlučio da proda klub.

Abramovič je dostavio pisanu izjavu koja je objavljena na sajtu Čelsija.

"Želim da se obratim javnosti povodom spekulacija u medijima u prethodnih nekoliko dana u vezi mog vlasništva nad Čelsijem. Kao što sam i ranije istakao, uvjek sam odluke donose u najboljem interesu kluba, kako sam smatrao iz sveg srca. Stoga, u trenutnoj situaciji odlučio sam da prodam klub, jer vjerujem da je to u njegovom najboljem interesu, kao i u interesu navijača, zaposlenih, sponzora i partnera.

Prodaja kluba neće biti brzopotezna, već će pratiti proces. Neću tražiti nikakav povraćaj ranijih pozajmica. Jer ovo za mene nikada nije bio posao zbog novca i ličnog interesa, već zbog čiste strasti prema klubu i igri. Šta više, dao sam instrukcije svom timu da ustanovi dobrotvornu fondaciju kroz koju će se vršiti sav promet do prodaje.

Prihodi će se skupljati za žrtve rata u Ukrajini, što za trenutni što za dugoročni oporavak. Ovo je bila njeverovatno teška odluka za mene i boli me što se klub i ja rastajemo na ovakav način. Ali svakako vjerujem da je ovo u najboljem interestu za klub.

Nadam se da ću moći da dođem na Stamford Bridž da se pozdravim sa vama uživo. Bila je životna privilegija biti dio Čelsija i ja sam ponosan zbog svih naših dostignuća. Čelsi i navijači biće uvek u mom srcu. Hvala vam".

Spekulisalo se već ranije da je Abramovič nudio klub, a vrijednost kluba se procjenjuje na 4.3 milijarde eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.