Bajden: Imamo dvije opcije, jedna od njih je Treći svjetski rat
Džozef Bajden

Bajden: Imamo dvije opcije, jedna od njih je Treći svjetski rat

Američki predsjednik Džo Bajden izjavio je sinoć da SAD imaju trenutno dvije opcije, od kojih je jedna Treći svjetski rat.

"Imamo dvije opcije. Da zaratimo sa Rusijom fizički. Druga opcija je da osiguramo da zemlja koja se ponaša toliko suprotno međunarodnom pravu plati za to što je to uradila", rekao je Bajden.

Američki predsjednik rekao je i da je jedan od njegovih ciljeva od samog početka ruske invazije na Ukrajinu bio održavanje složnosti između Evropske unije i NATO-a.

"Moj cilj od samog početka je bio da se pobrinem da ceo NATO i Evropska unija budu na istoj strani. Mislim da je dijeljenje NATO-a jedina stvar koju je Vladimir Putin mislio da može da uradi, a to se nije dogodilo", zaključio je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.