Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Bečić na protestu u Beranama

"Oni koji žele da prave manjinsku Vladu ima podršku Demokrata samo neka se odreknu DPS-a"

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kazao je večeras na protestu u Beranama da tamo gdje se ne čuva riječ nema budućnosti, te da političari mogu da promijene mišljenje, ali onda se ide na izbore.

Kako je istakao jedna, dvije ili tri pobjede nijesu dovoljne i da svaka naredna mora da bude sve jača i ubjedljivija, te da ne sumnja da će Beranci znati da na predstojećim lokalnim izborima izaberu i pokažu ono što su i do sada, da će odbraniti slobodu.

"Nije svejedno kome se daje glas, dobro pazite, procijenite i sudite, ali vi ste uvijek imali mudrosti i vizije da ne pogriješite, pa neće ni u martu", kazao je Bečić.

Kako je istakao na skupu, nijesu problem sujete, već izdaja. Oni koji žele da prave manjisku vladu imaju od prvog dana ponudu Demokrata na dogovor samo, kako je kazao, treba da kažu da neće sa DPS-om.

"Međutim, nema odgovora, jer su namjere jasne. Na svim ovim dosadašnjim protestima u razgovoru sa ljudima, ne mogu da nađem ni jednog birača SNP-a koji je dao glas za vraćanje DPS-a na vlast. Ja cijenim tu partiju i svakog čovjeka koji je podržavao tu partiju, ali njihovi birači nijesu glasali da njihovih pet poslanika pravi vlast sa DPS-om. Međutim, rukovodstvu SNP-a trebaju mjeseci da odluči da li treba da poštuje volju svojih birača ili ne", kazao je Bečić.

Ponavlja da su izbori rješenje i da ako građani daju većinu glasova za projekat koji se ovih dana pokušava realizovati, Demokrate će poći u opoziciju i nastaviti da se bore protiv njih.

"Ne može se varati narod, jer je svako od vas mogao za 30 godina da prevari i pristane da uzme novac, uzme radna mjesta. Ali nijeste to uradili već ste se žrtvovali. Oni koji su izgubili vlast na izborima na izborima mogu samo da se vrate. Ali ovdje je bježanija od izbor, a od njih se ne može pobjeći, jer je narod mora pitati", napomenuo je Bečić.

Istakao je da su Beranci uvijek kroz istoriju istrajavali u borbi za slobodu i pravdu, te da je taj grad uvijek davao impuls i bio primjer da se diktatorski režim može promijeniti.

"Vi ste svijetli primjer da ovaj slobodarski narod može da pobijedi. Ovim protestima smo razbili njihov plan da brzo, još u februaru, osnuju manjisku vladu", kazao je on.

Još jednom je pozvao Berance da na izborima urade pravu stvar, ali, kako je istakao, pobjeda mora da bude ubjedljiva, najubjedljivija, jer će ona otvoriti vrata pobjedi bivšeg režima u Podgorici, a onda i u drugim gradovima.

Sugrađanin Damjan Ćulafić koji se obratio građanima je kazao da samo slobodan čovjek može da kaže ono što misli. On je naglasio da se ne brane fotelje.

"Ne branimo fotelje, branimo vašu volju izkazanu 30. avgusta. Demokratama koji neće u lažnu vladu i traže izbore, prigovaraju da ne daju fotelje. Šta je građanima obećano pred izbore - trajna smjena vlasti i sistema. Jesmo li glasali da idemo u zagrljav bivšem režimu. Donedavno smo branili slobodu da ispovijedamo vjeru, sada branimo slobodu da glas građana bude uvažen i volja građana poštovana. Izlazak na izbore je dužnost, a onaj koga smo glasali ima dužnost da taj glas poštuje. Branićemo naš glas mirno i dostojanstveno, šetnjom koja nagovještava konačnu pobjedu", poručio je Ćulafić.

Kako prenosi Portal Berane online, na kružnom toku u centru grada organizovana je bakljada koja je najavila večerašnji skup, a prisustvo su najavili i ministri Jakov Milatović i Milojko Spajić.

Građani su se okupili na platou ispred zgrade Opštine Berane, a nakon govora su se uputili u šetnju ulicama grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.