Sveti Stefan na listi 15 najljepših plaža u Evropi

Sveti Stefan na listi 15 najljepših plaža u Evropi

„Povezano sa kopnom uskim dijelom pijeska ružičaste nijanse, malo ostrvo Sveti Stefan sa krovovima od terakote, slavu je steklo 1960-ih kao mjesto okupljanja bogatih i slavnih.“– ovako prestižni i veoma čitani magazin Conde Nast Traveller opisuje jednu od najljepših evropskih plaža, koju, po njihovom predlogu, morate neizostavno posjetiti.

Magazin ističe da Evropa ima hiljade kilometara prekrasne morske obale i mjesta poput razglednica do kojih letovima iz Velike Britanije možete stići za svega nekoliko sati. Među najljepšim plažama Evrope, od Skandinavije do Sardinije, nalazi se i plaža Svetog Stefana okružena gustom borovom šumom sa predivnim morem boje plavog mastila, ističe novinar Teddy Wolstenholme.

„Svjesni smo nesvakidašnje ljepote ovog dijela naše obale, ali ujedno i ponosni na još jedno međunarodno priznanje koje dobija Sveti Stefan i njegove plaže“, ističe Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva i dodaje da se nada da će upravo ovo pozicioniranje na prestižnoj evropskoj listi najljepših plaža pozitivno uticati na opredjeljenje, ne samo britanskih, već i ostalih turista zapadne Evrope da dođu i lično se upoznaju sa skrivenim draguljima koje budvanska rivijera posjeduje.

Među ostalim plažama koje magazin navodi kao najljepše u Evropi su i Zlatni rat u Bolu na ostrvu Brač u Hrvatskoj, Santa Giulia na Korzici, Porto Katski na grčkom ostrvu Lefkada, francuska plaža Calanque d’en Vau u Kasisu, Kvalvika u Norveškoj, Praia do Carvalho u Portugaliji, Spiaggia Grande u italijanskom Pozitanu, Cala Macarella na Menorci, Luskentyre na ostrvu Haris u Škotskoj, Kleftiko na ostrvu Milosu u Grčkoj, Playa de Ses Illetes u Formenteri, Seitan Limania na Kritu, Cala Coticcio na Sardiniji i Dolina leptira u Turskoj.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.