Radunović najavio protest DF-a: Blokade pokrećemo u znak upozorenja
Slaven Radunović

Radunović najavio protest DF-a: Blokade pokrećemo u znak upozorenja

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović najavio je početak protesta tog političkog saveza.

Istakao je da će blokade pokrenuti u znak upozorenja, ali nije precizirao kad.

On je pojasnio da je opozicija sa dijelom parlamentarne većine najavila sjednicu na kojoj bi se birao predsjednik Skupštine.

Radunović je kazao da je klub DPS-a uz druge poslanike, njih 49, tražio da se sjednica na kojoj bi se birao predsjednik Skupštine i glasalo o Zakonu o lokalnoj samoupravi održi 1. marta, što nije bilo prihvatjivo za sve klubove,prenose Vijesti.

Istakao je da su se stvorili uslovi da DF pokrene proteste jer su među poslanicima koji traže sjednicu 1. marta i poslanici SNP-a.

Radunović je kazao da potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić neće vršiti opstrukcije da do avgusta ne zakazuje sjednicu kao što neki poslanici traže, te da je siguran da će sjednica biti zakazana u razumnom roku.

Radunović je rekao da za DF i PzP nije bilo prihvatljivo da se prva naredna sjednica Skupštine održi 1. marta.

"Danas su se, nažalost, stekli uslovi da DF pokrene mehanizam "Blokadom protiv izdaje" iz razloga što je u tih 49 bilo i pet poslanika SNP, koji ovime što insistiraju na tom zajedništvu sa ovim klubovima, šalju signal koji nam je sada više nego jasan. Za nas nije isto kad prevari URA koja je bila na drugoj listi i imala drugo glasačko tijelo i kad za tako postoji sumnja da će da uradi SNP koja je bila član koalicije ZBCG", rekao je Radunović,prenose Vijesti.

Apelovao je na kolege iz SNP-a, posebno na članove glavnog odbora, da ostanu "vjerni onim ljudima koji su ih glasali 30. avgusta".

Istakao je da DPS i (Milo) Đukanović time što traze da glasanje o Zakonu o lokalnoj samoupravi bude 1. marta, žele da izvrše opstrukciju izbora koji su već raspisani, iz političkh razloga:

"Jer nije lako izaći ni u Ulicnju ni u Beranama posle svega ovoga. Ne znam šta će odlučiti Bulajić, ali sam siguran da ni njemu nije cij da ide na ruku da DPS i satelitima".

On je kazao da su na neformalnom sastanku većine prije kolegijuma razgovarali na temu izlaska iz krize, ali da mu se čini da su "stvari relativno dogovorene" između GP URA i DPS.

"A volio bih da utisak koji sam stekao za SNP nije tačan", rekao je Radunović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.