Radunović: Sledeće nedelje počinju blokade
Slaven Radunović

Radunović: Sledeće nedelje počinju blokade

Šef kluba poslanika Demokratskog fronta Slaven Radunović (DF) rekao je da će taj savez ove sedmice organizovati jednosatnu blokadu ključnih saobraćajnica u Crnoj Gori, koju će nazvati blokada Crne Gore a koja će služiti kao upozorenje svima koji bi eventualno odlučili da prekrajaju izbornu volju građana iskazanu na izborima 30. avgusta 2020. godine. Radunović je kazao da treba insistirati na dogovoru unutar aktuelne skupštinske većine, uz stranke nacionalnih manjina.

"Sasvim je izvjesno da postoji mogućnost da mandatar bude ličnost koja bi okupila cijelu parlamentarnu većinu i najvjerovatnije stranke manjina. Pitao sam dans javno an Tviteru Abazovića da li bi URA prihvatila da bude dio te tehničkie vlade ako se okupi većina i stranke nacionalnih manjina", kazao je Radunović za TV "Prva".  

On je naveo da ta tehnička vlada treba da organizuje izbore, a podsjetio je da je mu je odgovorio šef kluba "Crno na bijelo" Miloš Konatar riječima da ako mogu da skupe 49 poslanika onda ta koalicija neće kočiti dogovor.  

"Dobro zna Konatar da ni Abazović ne može da osigura 49 poslanika", kazao je Radunović, ističući kako ne vjeruje ni da će SNP biti dio te priče.

Podsjetio je da su iz SDP i LPCG stigle izjave da ni njima nijesu prihvatljive neke stvari koje je Abazović naveo kao obavezujuće za novu vladu. 

"Skraćuje se vrijeme do kad može biti ponuđen mandat nekome od potencijalnih mandatara, mi mislimo da je potreban dogovor unutar aktuelne skupštinske većine uz stranke nacionalnih manjina", rekao je Radunović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.