Letovi koji ne idu nigdje sve popularniji, evo o čemu se radi
Ilustracija

Letovi koji ne idu nigdje sve popularniji, evo o čemu se radi

Od početka pandemije mnoge avio-kompanije su "parkirale" svoje avione, i kako ne bi potpuno propale, morale su da pronađu alternativne načine finansiranja. Jedan od takvih novih prihoda je i let avionom koji ne vodi nigdje.

"Letovi koji ne idu nigdje" je akcija koju sve više avio-kompanija uvodi u svoju svakodnevnu praksu. Radi se o organizovanju letova koji počinju i završavaju se na istom aerodromu. Prije pandemije ideja o avio-prevoznicima koji reklamiraju letove u kojima putnici slijeću na isto mjesto sa kog su poletjeli bila bi gotovo nezamisliva.

U Japanu, Singapuru i Australiji jednočasovni ili dvočasni letovi sa povratkom na početni aerodrom postali su vrlo popularni među ljudima željnih avio-putovanja, gdje se putnici praktično samo "provozaju" avionom.

Ovakva ideja, ma koliko zvučala besmisleno, otvorila je potpuno nove horizonte mnogim avio-kompanijama koje se bore s opstankom. U Ukrajini je, na primjer, sve više kompanija koje se bave organizacijom obilaska Črenobilja avionom, gdje se u niskom letu može obići cijeli teren nekadašnje nuklearne katastrofe.

Sve više ovakvih letova se očekuje u bliskoj budućnosti, i svaki od njih će trajati maksimalno do tri sata. Na taj način biće omogućeno turistima da posjete neke destinacije, makar iz aviona, a avio-kompanije će imati obezbijeđenu egzistenciju, na neki način.

Ovi letovi su ponudili su jedinstvene prilike putnicima koji su propustili iskustvo letenja i uzbuđenja putovanja, što omogućava da kompanija ostane u poslu, održavajući avione aktivnim i istovremeno promovišući nacionalni turizam.

Tumagazin.rs

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.