Atalanta dobija nove vlasnike, suvlasnik Boston Seltiksa kupio 55 odsto akcija kluba
Foto: Getty images

Atalanta dobija nove vlasnike, suvlasnik Boston Seltiksa kupio 55 odsto akcija kluba

Skup investitora na čelu sa suvlasnikom Boston Seltiksa Stivenom Paljukom, postigla je dogovor o kupovini 55 posto udjela u vlasništvu italijanskog fudbalskog kluba Atalanta, objavio je klub iz Bergama.

U saopštenju se navodi kako će dosadašnji vlasnici kluba porodica Perkazi zadržati 45 % udjela u "La Dei“, holding kompaniji koja ima oko 86 % Atalante.

“Porodica Perkazi ostaće najveći pojedinačni deoničar, a upravljanje će odražavati ravnopravno partnerstvo. Antonio i Luka Perkazi zadržaće svoje uloge predsjednika i izvršnog direktora, dok će Stiven Paljuka biti imenovan za potpredsjednika kluba” poručili su iz Atalante.

“Moja porodica i ja iskoristili smo ovu priliku za partnerstvo s grupom koja dijeli našu viziju za nastavak rasta i uspjeha našeg tima. Atalanta, u čijim sam redovima igrao 60-ih, jeste i ostaće u mom srcu kao što je i u srcu hiljadama navijača koji je podržavaju. Čekaju nas veliki izazovi i uvjeren sam da će partnerstvo sa ovako vrijednim ljudima ubrzati naš put rasta” poručio je Antonio Perkazi.

Oglasio se I Stiven Paljuka.

“Atalanta i Boston Seltiksi dijele zajedničke sportske vrijednosti, timski rad i izvanredan odnos sa navijačima i zajednicom. Vjerujemo da je porodica Perkazi izgradila vrlo čvrste temelje na kojima će zajedno raditi na jačanju brenda na globalnom nivou, sa ciljem rasta prihoda, omogućavajući klubu da postane sve konkurentniji na italijanskoj i međunarodnoj sceni”

Atalanta je osnovana 1907. godine, do sada nikada nije bila italijanski prvak, dok je u Kupu slavila 1963. godine. Ekipa iz Bergama trenutano se nalazi na petom mjestu Serie A.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.