Bred Pit tuži Anđelinu jer je prodala svoj dio zajedničkog imanja u Francuskoj

Bred Pit tuži Anđelinu jer je prodala svoj dio zajedničkog imanja u Francuskoj

Američki glumac Bred Pit tužio je bivšu suprugu Andželinu Džoli ztao što je prodala svoj dio imanja na jugu Francuske koje su zajedno kupili.

Bivši holivudski par se povezao 2011. sa jednom francuskom porodicom vinara, porodicom Peren da proizvodi vino po imenu njihovog dvorca Miraval u opštini Val, na jugoistoku Francuske, kupljenog 2008. sa 500 hektara zemlje, od čega je 50 hektara pod vinovom lozom.

Andželina Džoli i Bred Pit tu su se vjenčali 2014. godine posle više godina zajedničkog života, a pokrenuli brakorazvodni postupak dvije godine kasnije. Od 2016. taj postupak se razvlači po sudovima, između ostalog zbog spora oko starateljstva nad njihovo šestoro djece.

Poslednja epizoda u tome je tužba koju je Pit juče podnio pred sudom u Kaliforniji. U njoj se navodi da su se njih dvoje dogovorili da nikad ne prodaju svoj udio u posjedu Miraval bez odobrenja onog drugog.

Međutim u oktobru Andželina Džoli je prodala svoj udio u imanju proizvodjaču vina sa sjedištem u Luksemburgu koji je pod kontrolom ruskog oligarha Jurija Šeflera, poznatog jedno vrijeme kao vlasnik najveće ruske firme za izvoz votke (SPI), a koji je je bio u sudskom sporu sa ruskom državom 2002. godine.

Pit u tužbi zamjera Andželini Džoli što nije prvo njemu ponudila prodaju svog udjela i optužuje je da je odavno prestala da doprinosi za Miraval.

Pit traži da se postupak riješi na građanskom sudu sa porotom. 

Par je 2008. godine platio oko 25 miliona eura za to imanje, sa tim da je Bred Pit dao 60 odsto, a Andželina Džoli 40. Od dolaska vinara Marka Perena 2011. godine obrt imanja je porastao sa tri miliona dolara 2013. na 50 miliona dolara 2021.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.