21. februara monodrama „Kralj magnovenja” u Nikšićkom pozorištu

21. februara monodrama „Kralj magnovenja” u Nikšićkom pozorištu

U sklopu programa za obilježavanje Dana Nikšićkog pozorišta, u ponedjeljak, 21. februara u 20h glumac Nikšićkog pozorišta Nikola Vasiljević izvešće monodramu „Kralj magnovenja”.

 Tekst je zasnovan na Gogoljevoj pripovjetci „Dnevnik jednog ludaka” a ubačeni su i djelovi teksta iz romana Stanislava Lema „Zvezdani dnevnici Ijona Tihog”, koje je adaptirao režiser i protagonista ove monodrame Nikola Vasiljević.

Od premijere u pozorištu „Slavija” u aprilu 2011. godine,  predstava je imala veliki broj izvođenja u Crnoj Gori i regionu, kao i zapažena učešća na internacionalnim festivalima kao što su: Festival monodrame Bitola 2016, Festival Monoakt u Peći (2016) i FIAT Podgorica 2016.

U Beogradu je, osim u pozorištu „Slavija“, predstava izvođena na sceni „Le studio” i pozorištu “Moderna Garaža”, u Crnoj Gori u pozorištu „Dodest”, Nikšićkom pozorištu, Sceni 213...

„Pisac je zaspao na stolu iscrpljen pisanjem romana. Zbog svoje posvećenosti pisanju potpuno je zapostavio i zaboravio koliko voli svoju djevojku. Upada u san, u noćnu moru koja će ga ipak dovesti do spoznaje.

U svijetu u kojem materijalna vrijednost postaje glavno mjerilo naspram koga se sve ostalo uporedjuje, ljubav, čini se, postaje nepotrebna ili bolje reći nepoželjna.

Šta smo spremni da uradimo i u šta smo spremni da povjerujemo zbog ljubavi?!

Bilo da je moguća ili nemoguća, uzvraćena ili neuzvraćena, ljubav nas uvijek pokreće da spoznamo KO SMO. Tada prostor po kojem se krećemo postaje širi i dublji, razum ustupa mjesto ludilu, tamo se san i java miješaju, u tim trenucima sve što postoji postaje promjenjivo, jedino je ljubav stalna i vodi nas do spoznaje”, napisao je o predstavi glumac Nikola Vasiljević.

Ulaz je besplatan uz prethodno rezervisane ulaznice na brojeve telefona 067 932 646; 069 490 198.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.