Fudbaleru propao transfer karijere zbog 3 cm
Mads Fenger

Fudbaleru propao transfer karijere zbog 3 cm

Neke, gotovo nevjerovatne fudbalske priče mogu da se otkriju prije ili kasnije.

Glavni akter jedne takve bio je danski fudbaler Mads Fenger, koji je pre pet godina bio na korak od potpisivanja ugovor sa belgijskim Zulte Varegemom.

Ipak, čitav posao je propao zbog pogrešno napisane visine na sajtu Vikipedija.

Klopa zabrinula jedna stvar posle pobjede nad Interom

"Skauti Zulte Varegema su često dolazili na utakmice Randersa kako bi ga gledali. Jasno su nam rekli da bi željeli da ga dovedu.Odbio je ponude iz Poljske, Švedske i Norveške. Prihvatio je četvorogodišnji ugovor Varegema koji je tada bio na trećem mjestu belgijskog prvenstva. Prošli smo ljekarske preglede, ali su zbog pogrešne visine odustali od transfera", rekao je Mads Bah Lund, njegov agent, u jednom podkastu, te dodao:

"Izmjerili su mu visinu od 183 centimetra, dok je na Vikipediji pisalo 186 cm. Njihov sportski direktor mi je to saopštio mejlom i nakon svega rekao da se raduje nekoj budućoj saradnji. Poslali su ga kući iako se već slikao u dresu kluba."

Fenger je umjesto u Varegemu završio u Hamarbiju, za koji igra i dan-danas.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.