Katnić stekao uslov za starosnu penziju
Milivoje Katnić

Fond PIO saopštio

Katnić stekao uslov za starosnu penziju

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić stekao je uslov za penziju. Iz Fonda PIO Radiju Crne Gore je potvrđeno da je Katnić stekao uslov za penziju i da su traženu dokumentaciju već proslijedili Tužilačkom savjetu.

Savjet je za sjutra za 15 sati najavio sjednicu na kojoj bi trebalo da odlučuje o mogućem prestanku funkcije Katniću i ostalim tužiocima koji imaju uslov da se penzionišu.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić prethodno je, u dopisu predsjednici Tužilačkog savjeta, kazao da bi njegova smjena na osnovu ispunjenja uslova za penziju, nedvosmisleno značila diskriminaciju po osnovu godina.

Tražio je od Tužilačkog savjeta da iz odlučivanja u vezi sa njim, izuzme dva člana Sinišu Gazivodu i Steva Muka.

Muk je Radiju Crne Gore kazao da su Katnićevi navodi neosnovani, da nijesu utemeljeni na činjenicama, te da će se na sjutrašnjoj sjednici detljnije izjasniti o tome.

Muk smatra da ne postoji osnov za njegovo izuzeće i Katnićeve optužbe doživljava kao pokušaj pritiska na njega lično, ali i na cijeli Tužilački savjet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.