Bolnica u Pljevljima dobila skener vrijedan 240.000 eura
Foto: Ministarstvo zdravlja

Borovinić Bojović posjetila bolnicu

Bolnica u Pljevljima dobila skener vrijedan 240.000 eura

Nakon što je Opšta bolnica u Pljevljima ranije ostala bez skenera, Ministarstvo zdravlja je u rekordnom roku, u saradnji sa Rudnikom Pljevlja, obezbijedilo kupovinu najsavremenijeg aparata koji je vrijedan 242 hiljade eura, kazala je, tokom posjete OB Pljevlja, ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ona je saopštila da je vrijednost skenera  242.000 eura od čega je najveći dio sredstava obezbijeđen iz budžeta, a iznos od 85.000 eura je obezbijeđen iz donacije Rudnika Pljevlja.

"Ovo je izuzetno važna dijagnostička procedura koja predstavlja zlatni standard u blagovremenoj prevenciji i naravno, kasnije u liječnju veoma teških pacijenata i teških oboljenja. Ovaj skener nije važan samo za bolnicu u Pljevljima već i za šire područje imajući u vidu da se stanovništvo iz okolnih naselja, a i sa Žabljaka snima i dijagnostikuje u OB Pljevlja", objasnila je Borovinić Bojović.

Aparat je u bolnici od 1. januara. Do sada su se radila snimanja hitnih i bolničkih pacijenata, a od prije nekoliko dana se radi dijagnostika i pacijenata Doma zdravlja, objasnio je direktor bolnice, dr Saša Grbović.

"Mi sada imamo moderan, 64-ro slajsni skener koji je sada jedan od najboljih u državi. To znači da ćemo moći da radimo veći broj pregleda nego do sada", rekao je Grbović.

OB Pljevlja je u posljednjih godinu dobila oko pola miliona eura donacija od kojih je obezbijeđen digitalni rendgen aparat, centralni kiseonik itd.

"Posebno bih zahvalio ministarki i svim direktorima bolnica sa kojima smo imali izuzetnu saradnju i koji su nam pomogli da prebrodimo ovaj period uslovljen zdravstvenom krizom", zaključio je Grbović.

Ministarka zdravlja narednih dana posjetiće i Opštu bolnicu u Bijelom Polju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.