Plenković: NATO nije prijetnja, predstavlja savez država koji promovišu slobodu
Andrej Plenković

Plenković: NATO nije prijetnja, predstavlja savez država koji promovišu slobodu

Premijer Hrvatske Andrej Plenković ocijenio je danas da NATO nije prijetnja, već odrambeni savez država koje promovišu slobodu.

Plenković je prilikom posjete američkom nosaču aviona USS Hari S. Truman, usidrenom od kraja prošle sedmice u splitskoj luci, ocijenio da je taj brod "simbol američke predanosti NATO i odbrani naših zajedničkih vrijednosti – slobode i demokratije“, javlja Hina.

Hrvatski premijer poručio je da je prisustvo američkog nosača "simbol našeg vremena u kojemu moramo govoriti jedinstvenim, jakim, transatlantskim glasom – i jasno reći da smo ujedinjeni u obrani sloboda i demokratija naših zemalja, kao i u osiguranju mira i stabilnosti u Evropi i transatlantskom području“.

Plenković je naglasio i da NATO "nikome nije prijetnja".

"NATO je odbrambeni savez država koje žive i promovišu slobodu. Jačanjem jedinstva u NATO promovišemo mir kao što smo to zajedno činili u Avganistanu, Libiji, Iraku i na Mediteranu i kao što i dalje činimo na Kosovu i na obalama Baltika", rekao je predsjednik hrvatske vlade.

Nosač aviona USS Truman usidren je prije tri dana u Splitu, a njegova posada je posljednjih sedmica učestvovala sa hrvatskim kolegama u vježbama "Udar Neptuna" (Neptun Strike) koji je NATO izveo u Jadranu.

Plenković je posadi poželio "mirno more", a kapetan Gevin Daf zahvalio je Hrvatskoj na "srdačnoj dobrodošlici" i naglasio da je posada "uživala u hrani i kulturi" Splita, javila je Hina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.