Praznik Mimoze u Herceg Novom, otvaranje 18. februara
53. praznik Mimoze u Herceg Novom

Praznik Mimoze u Herceg Novom, otvaranje 18. februara

Praznik mimoze biće održan 53. put u Herceg Novom od sredine februara do polovine marta i obuhvatiće 43 zabavna, kulturna i sportska programa.

Svečano otvaranje zakazano je za 18. februar kada će na Trgu Nikole Đurkovića nastupiti Neda Ukraden, a na zatvaranju koje je najavljeno za 05. mart u rizortu Portonovi nastupiće Dejan Petrović i Big Band. Tradicionalno, u oba događaja će učestvovati Gradska muzika i mažoretke Herceg Novi, Mjesna muzika Đenović i Trombonjeri.

"Zaista smo uspjeli da u prethodnom periodu pripremimo bogat program, sa više od 40 sadržaja. Tu spada i sportski program, koji tradicionalno prati praznik Mimoze“, rekao je predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.

Kako je kazao, prema najavama se očekuje veliki broj gostiju, posebno iz regiona, i pozvao je sve ljude, kako iz Crne Gore, tako i šire da dođu Herceg Novi.

"Posebno mislim na prvu nedjelju i otvaranje Praznika. Tu imamo karnevalsku povorku, koja kreće od Igala do Trga Nikole Đurkovića, zatim otvaranje i nastup Nede Ukraden“, rekao je Katić. Tog vikenda su je programu i tradicionalna fešta od mimoze, ribe i vina, a posebno mjesto zauzima i maskenbal.

Katić je izrazio zadovoljstvo što će ove godine najveća novska fešta biti održana u formatu na koji smo navikli. Napomenuo je da zbog situacije sa koronavirusom nije bilo manifestacija, i da ovogodišnji praznik Mimimoze svima treba da donese dobro raspoloženje i pozitivnu energiju.

"Trudućimo se da duh Mimoze posjetiocima dočaramo najbolje. Dođite! Čekamo vas u Herceg Novom!“, poručio je Katić.

Direktorica Javne ustanove kulture “Herceg-fest”, Gordana Porobić-Krcunović, je kazala da je ovogodišnji slogan Mimoze „Vrijeme je za Mimozu“.

"Ovaj zlatnožuti cvijet simbolizuje ljubav, istrajnost, vječnost i vjernost. Cvjet opstaje i za vrijeme oštrih zima, kao i Praznik mimoze koji traje 53 godine. On je tu da nam unese radost u živote, da nam pomogne da se distanciramo od svakodnevnih problema“, kazala je Porobić-Krcunović.

Prema njenim riječima, za ovogodišnji festival organizatori su pripremili sjajan program, čiji dio su koncerti, pozorišne predstave, maskenbali, sportski programi, programi za djecu, književni programi.

Porobić-Krcunović je rekla da će nakon tradicionalne fešte od mimoze, ribe i vina, koja će biti organizovana u Baošićima, na platou ispred Doma kulture u Đenovićima biti održan koncert Kneza.

Ona je kazala da će maskenbal u Institutu Simo Milošević pratiti nastupi Gorana Karana, Lapsus bend, Egzodusi i Gradska muzika. U nedjelju slijedi dejčiji maskenbal, a uveče Bunt rock night na Trgu Nikole Đurkovića.

"Pozivamo da posjetite Herceg Novi i uživate u 53. Prazniku mimoze“, poručila je Porobić-Krcunović.

Bogat program 53. Praznika mimoze obuhvata dešavanja koja su počela 3. februara otvaranjem Hercegnovskog zimskog salona u galeriji „Josip Bepo Benković“, a trajaće do 8. marta.

Pored ceremonija otvaranja i zatvaranja sa koncertima, očekuje se tradicionalna Berba mimoze na rivijeri, maskenbali za odrasle i djecu, Riblja večera, prepoznatljivi Picigin i Karotrc, Izložba cvijeća, predstavljanje prijateljskih gradova Novo Mesto, Sankt Peterburg i Beograd, Sajam vina, muzičko-gastronomska Otvorena ulica u Igalu, pet predstava, dvije izložbe, koncert Muzičke škole, pet književnih večeri i 14 sportskih programa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.