Rektor Božović: Univerzitet slavi uspjeh univerzitetske šahovske reprezentacije na svjetskoj mapi
Foto: UCG

Rektor Božović: Univerzitet slavi uspjeh univerzitetske šahovske reprezentacije na svjetskoj mapi

Studente Univerziteta Crne Gore koji su osvojili 15. mjesto na nezvaničnom Univerzitetskom prvenstvu svijeta u šahu sa učešćem od 150 timova, a u organizaciji fondacije Garija Kasparova, danas je primila delegacija UCG-a na čelu sa rektorom prof. dr Vladimirom Božovićem.

Tokom sastanka rektor Božović je uputio čestitke šahovskom timu za uspjeh postignut pod zastavom Univerziteta Crne Gore i naglasio da je riječ o nevjerovatnom dostignuću studenata UCG-a.

„Ovo je, koliko pamtim na Univerzitetu, a mislim i u nekom širem istorijskom toku, apsolutno najveći uspjeh koji je postigla bilo koja reprezentacija našeg Univerziteta na nekom takmičarskom nivou. Dakle, radi se o svjetskom uspjehu i ako danas možemo da kažemo da slavimo nešto u čemu je UCG uspješan i prepoznat na svjetskom nivou i na svjetskoj mapi rezultata, onda je to uspjeh naše šahovske reprezentacije“, kazao je rektor i dodao da će Univerzitet uvijek biti oslonac i partner svojim studentima.

Za ekipu UCG-a na Kupu nastupali su kao kapiten Mitar Đukanović (Ekonomski fakultet), dok su pored njega takmičari bili i Andrej Šuković (Pomorski fakultet Kotor), Miloš Pečurica (Metalurško-tehnološki fakultet), Božidar Kisić (Ekonomski fakultet), Dario Alivodić (Prirodno-matematički fakultet), Vuk Miletić (Biotehnički fakultet) i Nikolina Koljević (Ekonomski fakultet), navode u saopštenju.

Povodom pomenutog uspjeha univerzitetske šahovske reprezentacije, a u cilju težnje da se popularizuje šah na Univerzitetu, rektor Božović i predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Jovan Milović, potpisali su Protokol o saradnji koji predstavlja uvod u realizaciju programa koji će omogućiti afirmaciju šahovske igre, kako među studentima, tako i uopšte.

„Univerzitet smo prepoznali kao intelektualni oslonac, jer je šah osim sporta intelektualna igra. Smatrali smo da je ovo pravo mjesto gdje bi mogli razviti saradnju kako kroz univerzitetski spot, tako i kroz nauku i obrazovni sistem, jer smo u toku akcije implementacije šaha u obrazovni sistem“, kazao je predsjednik ŠSCG Milović, te izrazio zadovoljstvo prvom zvaničnom saradnjom sa Univerzitetom uz čiju pomoć će se, kako je naveo, razvijati univerzitetski šah.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.