Ukradeno 11.000 paketa cigareta, iznošeni u šleperu nekoliko dana
Luka Bar

Ukradeno 11.000 paketa cigareta, iznošeni u šleperu nekoliko dana

Iako su brojni mediji juče saopštili da je lažna dojava o podmetnutoj bombi bila diverzija da bi se, nakon evakuacije radnika, iznio kontingent cigareta zaplijenjenih još prije godinu i po, prema informacijama Pobjede, krađa oko 11.000 baksi skladištenih u Slobodnoj carinskoj zoni u Luci Bar bila je izvedena ranije. Lažna dojava o bombi imala je za cilj da se prekine planirani popis zaplijenjene robe i tako omogući dalji transport nelegalnih cigareta.

Kako je za Pobjedu potvrdila direktorica Uprave prihoda i carina Milena Petričević, cigarete nijesu iznijete u ponedjeljak kada je stigla dojava o bombi, za koju se ispostavilo da je lažna i kada je obavljena evakuacija.

“Krađa se nije dogodila u to vrijeme kada je javljeno da je postavljena bomba, već u ranijem periodu “, kazala je Petričević.

Ona sinoć nije mogla da saopšti o kojoj količini cigareta se radi jer je, u vrijeme razgovora, kako je kazala, trajao popis. Petričević je kategorično naglasila da cigarete nijesu nestale u ponedjeljak.

“Tog dana nije bilo krađe “, jasna je Petričević u razgovoru za Pobjedu, uz napomenu da, zbog izviđaja koji je u toku, ne može da saopšti više detalja.

Kako se saznalo za krađu

Prema nezvaničnim saznanjima, preliminarni nalazi pokazuju da je nestalo oko 11.000 paketa cigareta, koje su bile plombirane i koje su zaplijenjene u ranijem periodu. Izvori iz istrage navode da su cigarete morale biti iznijete u najmanje 11 ,,odlazaka“ šlepera.

Krađa je otkrivena nakon što su službenici Uprave prihoda i carina još u ponedjeljak krenuli u popis duvanskih proizvoda smještenih u skladištima Slobodne carinske zone. Međutim, tada je stigla dojava o bombi, nakon čega je popis obustavljen i nastavljen narednog dana.

Već u utorak, popis je nastavljen i u obližnjem skladištu je primijećeno da nedostaju cigarete. Vidjeli su da je skinuta plomba i o tome obavijestili policiju.

Pobjedin sagovornik tvrdi da imaju informaciju da je kamion ulazio u zonu koja je bila pod nadzorom i da ispituju da li su u njemu bile utovarene cigarete i iznijete iz magacina. Provjerava se ko je bio za upravljačem i ko je sve učestvovao u krađi cigareta.

Kako je rekao izvor ovog lista, kamion je u više navrata u proteklom periodu ulazio u skladište u kojem su bile cigarete.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.