Vještakinja MUP-a koju je sa posla udaljila Hrkalović pronađena mrtva
Ilustracija

Vještakinja MUP-a koju je sa posla udaljila Hrkalović pronađena mrtva

Dugogodišnja radnica Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP, molekularni biolog i DNK vještak Tamara K. (50) pronađena je mrtva ispred zgrade u kojoj je stanovala u beogradskom naselju Voždovac, saznaje portal Nova.rs.

Tamara K. je jutros pronađena mrtva ispred svoje zgrade i sumnja se da je izvršila samoubistvo, navodi ovaj portal.

Ona je posljednjih nekoliko godina vodila pravnu borbu i pokušavala da se vrati na svoje staro mjesto, s kog ju je po kazni udaljila bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, nezadovoljna njenim DNK vještačenjem u slučaju "Durmitor“, ali i svjedočenjem na suđenju dvojici označenih pripadnika "škaljarskog klana“, piše Nova.rs.

Kako navodi ovaj portal, Tamara K. bila je jedan od najuglednijih stručnjaka NKTC koja je svoju profesionalnost platila radnim mjestom, nakon što je ispitivala DNK tragove pronađene na pištoljima označenih pripadnika škaljarskog klana, a koji su juna 2017. uhapšeni u novobeogradskom restoranu Durmitor.

Slučaj je ubrzo nakon hapšenja spao na samo dvojicu optužnih, Mitra Muratovića i Miloša Nilovića zvanog Runjo, i to zbog nelegalnog držanja oružja. Njihove DNK tragove upravo je NKTC pronašao na dva zaplijenjena pištolja, prema navodima iz optužnice.

Međutim, kada je Tamara K. saslušana kao vještak na suđenju, ona je izjavila da je pronađen DNK trag i treće osobe, što je rezultiralo novom optužnicom, na kojoj se našao i Mališa Vućić. Ovu optužnicu, međutim, Viši sud iz nekog razloga nikada nije potvrdio, već je nastavio s postojećim postupkom koji je rezultirao osuđujućom presudom za Muratovića i oslobađajućom za Nilovića.

Nakon što je u sudnici iznijela tvrdnje i o trećem DNK tragu, Tamara K. je zajedno sa još jednom svojom koleginicom iz laboratorije MUP udaljena i degradirana na niže radno mjesto, u Sektor za vanredne situacije, u vrijeme kada je MUP kadrirala Dijana Hrkalović, piše Nova.rs.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.