Đurđina Malović, crnogorsko rukometno čudo
Đurđina Malović, crnogorsko rukometno čudo

Veliki talenat

Đurđina Malović, crnogorsko rukometno čudo

Sedamnaestogodišnja Đurđina Malović tema je broj jedan na kadetskom prvenstvu Evrope u Poljskoj. Đina je nakon tri kola prvi strijelac šampionata sa čak 24 gola. Mnogi je već upoređuju sa rukometnim mađioničarom – Bojanom Popović, što nije promaklo ni novinaru EHF-a, koji je napravio priču sa našim desnim bekom.

Đurđina je rukomet počela da trenira sa 12 godina i to u Nikšiću koji u ovom trenutku ima najveću bazu igračica u našoj zemlji, ta cifra je zaista nevjerovatna, čak 500 djevojčica u gradu čelika i piva trenira rukomet.

“Sjećam se prvog treninga, to je bilo prije pet godina, kada me je profesor fizičkog nagovorio da treniram rukomet, zato što sam bila visoka i ljevoruka”,kazala je Malović.

Đurđina je prije rukometa trenirala atletiku, ali je ipak njen raskošan talenat za rukomet prevagnuo.

“Pokušala sam pronaći sebe u mnogim sportovima, ali je ipak rukomet nešto posebno. Sada ne mogu zamisliti svoj život bez rukometa”.

Zbog svoje dominacije već je kolegnice doživljavaju kao vođu tima.

“Biti lider je sjajan osjećaj, ali ipak smatram da je kolektiv najvažniji. Kada ste kao ekipa jaki i stabilni onda je sve mnogo lakše”, jasna je Malović.

Kao i mnoge mlade igračice Đurđina ima svog idola.

“Ako igrate u Crnoj Gori onda je vaš izbor jednostavan. U našoj zemlji svi žele da budu kao Bojana Popović, što je i normalno s obzirom da je ona bila velika igračica i čast mi je što imam priliku da od nje učim”.

Iako je još uvijek mlada strateg “crvenih” Dragan Adžić je uvrstio u stisak najboljih igračica za Mediteranske igre, a ne bi bilo iznenađenje da se pojavi na Svjetskom prvenstvu u Srbiji krajem godine.

“Oduševljena sam što imam priliku da budem u najboljoj ekipi. Mnogo toga sam naučila u Mersinu, ali sam isto tako svjesna da moram još mnogo da radim i konstantno da napredujem da bih došla do željenog nivoa”, poručila je Malović. (handballme.me)