Medojević: Stanje u državi haotično, ukoliko dođe do izdaje organizovati proteste
Nebojša Medojević

Medojević: Stanje u državi haotično, ukoliko dođe do izdaje organizovati proteste

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je za TV Prva da je u Crnoj Gori haotično stanje nakon pada vlade i da nikome nije jasno šta se dešava.

"U normalnim demokratijma kada Vlada izgubi povjerenje organizuju se konsultacije lidera parlamentarnih stranaka i pravi se dogovor o vanrednim parlamentarnim izborima. Ovde se desio veliki ideološki i politički zaokret od strane predstavnika GP URA", rekao je Medojević.

Kako je rekao to za njega nije iznenađenje, jer je bio upoznat sa odnosima koji vladaju na političkoj sceni Crne Gore.

"Sada je izazvan dodatni institucionalni vakum. Sada je jako teško pozivati se samo na ustavne procedure. Demokratske procedure govore da je trebalo napraviti konsultacije i dogovoriti se oko izbora, Ustav predviđa mogućnost da novih 41 poslanik od 81 koliko ih ima u crnogorskom parlamentu, predloži novog mandatara predsjedniku Crne Gore i da on predloži mandatara koji bi kasnije sastavljao Vladu", objasnio je Medojević.

Kako je objasnio to nije moguće jer je očigledno postignut sporazum određenih partija još prije nekoliko mjeseci potpisivanjem "čuvenog Memoranduma" gdje se kako dodaje, vidjelo da će u podršku međunarodnih sila doći do formiranja manjinske Vlade.

"Ako se formira manjinska Vlada glasovima DPS-a, to će sigurno izazvati ozbiljnu destabilizaciju u Crnoj Gori,  jer je došlo do prekrajanja izborne volje građana, do izdaje, do političkog inženjeringa", kazao je, kazao je lider PzP-a.

On navodi i da je Demokratski front jedina dosljedna politička organizacija i drže se, kako dodaje, demokratskih principa.

"Ako bude došlo do ovakve izdaje, jedino što nam stoji na raspolaganju jesu organizacije protesta, demonstracije, i sve one legitimne metode brobe kako u parlamentu tako i na ulici", zaključio je Medojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.