Radunović: Juče se nešto desilo što se dugo vrmena očekivalo; Konatar: Krivokapić sa DPS-om planirao da smijeni Abazovića
Odlazeći premijer 42. Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić

Radunović: Juče se nešto desilo što se dugo vrmena očekivalo; Konatar: Krivokapić sa DPS-om planirao da smijeni Abazovića

Desilo se nešto što smo mogli da očekujemo već neko vrijeme, kazao je Slaven Radunović iz DF-a u večerašnjoj emisji "Slobodna zona" na Prva TV povodom jučerašnje smjene Vlade.

"Samo što lično mislim da je ovo moglo da se desi ranije, da je gospodin Krivokapić podnio ostavku kad je shvatio da nema podrške", navodi on.

On je dodao da su nezadovoljni bili radom Vlade, da je vrlo malo učinjeno po pitanju promjena u tijelima u kojima je dugo godina rukovodio DPS. Prema njegovim riječima jedan od razloga što su nezadovoljni radom Krivokapićeve Vlade jeste i smjena bivšeg ministra Vladimir Leposavića.

"Onaj koji mu je bio nabliži (Krivokapiću)...koji mu je držao najveći dio Vlade i zbog kojeg je zapustio odnose sa našom koalicijom i koji mu je kadrirao, on je na kraju i smjenio Vladu Zdravka Krivokapića, Abazović", kazao je između ostalog Radunović.

Dodao je da nije nezadovoljan činjenicom što je smjenjena Vlada već što iz parlamentarne većine nisu mogli da nađu konsensuz.

"Zašto je to uradio pokret URA, zato što mi se ne plašimo da snosimo odgovornost..Vlada je u ovom trenutku dosegla svoj limit. DPS je smijenjen i neće se vratiti na vlast. Na nama je da odredimo put karaktera našeg društva..., kazao je Miloš Konatar (URA)

Dragan Krapović (Demokrate) kazao je da se desila prodaja izborne volje građana.

"Svi koji su u Crnoj gori glasali za ove tri kolaicije, glasali su da DPS nema vlast, da nema Vladu i da ne može da ruši Vladu.....Mi nismo slučajno rekli da vlada treba da se osvježi, međutim u nekim segmentima Vlada nije zakazala ako neko treba da snosi odgovornost to je Abazović, naglasio je Krapović.

On je kazao da ono što je juče učinjeno je urađeno "ispod stola, na izakulisni način".

"Ne znam kako je gospodin Konatar znao da će 11 poslanika da podrži Vladu", dodao je on.

Konatar je na to kazao da nije vidovit.

"Bilo je vrlo lako procjeniti koje će kolege izglasati nepovjerenje Vlade", dodao je on i naveo da su građani po ranijim izjavama mogli shvatiti ko će kako glasati.

"Ne postoji stranka u parlamentu Crne Gore koja nije neki zakon glasala sa DPS-om. Kao što su vrlo lagano i jasno Demokrate sa nama i DPS-om glasale Rezoluciju o Srebrenici", rekao je između ostalog Konatar i doldao da je Krivokapić sa glasovima DPS planirao da samjeni Abazovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.