Spasilački timovi pronašli četiri tijela nakon pada aviona na Islandu
Ilustracija

Spasilački timovi pronašli četiri tijela nakon pada aviona na Islandu

Spasilački timovi na Islandu locirali su tijela sva četiri putnika u malom avionu koji se srušio u jezero dok je prevozio turiste iz Sjedinjenih Američkih Država, Holandije i Belgije na izlet.

Cesna 172 otkrivena je u jezeru Tingvalavatn, drugom po veličini na Islandu, oko 23 sata po lokalnom vremenu u petak, navodi se u saopštenju islandske obalne straže.

Avion je pronađen u dijelu jezera oko 50 kilometara istočno od Rejkjavika.

Više od 1.000 članova islandske organizacije za potragu i spašavanje, zajedno s čamcima, roniocima i dva helikoptera islandske obalne straže, pretraživalo je područje Nacionalnog parka Tingvelir u teškim zimskim vremenskim prilikama.

Avion Cesna 172 poletio je u četvrtak sa aerodroma u glavnom gradu Islanda, Rejkjaviku, na planirano dvosatno razgledanje. Posljednji put je uspostavio kontakt sa kontrolnim centrom oko sat vremena kasnije. Nije poslao signal za pomoć.

Pilot Haraldur Diego (49), smatran je jednim od najistaknutijih islandskih avijatičara i pionirom fotografskih putovanja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.