Češki milioner koji je vozio 417 km/h bi mogao dvije godine u zatvor
Foto: Screenshot

Češki milioner koji je vozio 417 km/h bi mogao dvije godine u zatvor

Češki tajkun, koji je u novom modelu "bugati širona" vozio njemačkim autoputem brže od 400 kilometara na čas, mogao bi da dobije dvije godine zatvora, navode njemački mediji.

Spis je proslijeđen tužilaštvu i kreće se u podizanje optužnice.

Njemačka policija objavila je da je riječ o Radimu Paseru, vlasniku "bugatija širona“, koji bi mogao da bude optužen za zabranjenu trku, navodi list "San“.

Ukoliko slučaj dođe na sud, Paser bi mogao biti osuđen na dvije godine zatvora.

Paser se sam snimao kako vozi dionicom njemačkog autoputa rekordnom brzinom.

Nakon što je prije nekoliko godina već vozio 400 kilometara na čas, sada je oborio svoj "rekord" i zabilježio 417 kilometara na čas.

Snimak pokazuje da vozi "brzinom munje" i mimoilazi druge automobile.

Njemačke vlasti traže način da spriječe ovakve nepromišljene izlete, odnosno da odgovarajućom kaznom obeshrabre potencijalne lovce na ovakve rekorde.

Tužilaštvo se nije obaziralo na Paserove riječi da mu je sigurnost bila na prvom mjestu te da je zato prvo odradio servis na kolima, a potom izabrao vožnju ravnom dionicom sa tri trake u vrijeme kad je promet najređi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.